• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Се'а ,дарво се гледа за плод или за сянка . Ако е за плод , ш'ма слушаш , ако е за сянка ... ами такива дървета не съм гледал . :?
radius - майстор
Едната ябълка (старкримсон) е и за сянка, другите овошки са за плод.
iivanov - майстор
Щом е за сянка , клъцни го на 80 - 90 см и го остави на свободнорастяща корона . Впоследствие махай само тези , които растат навътре и които си пречат .
radius - майстор
И последно сега ли да го правя това с рязането или напролет? Има ли значение под какъв ъгъл се реже и да се гледа да е до пъпка или нещо подобно?
Прикачен файл:
Untitled.jpg
Untitled.jpg (70.16 KиБ) Видяна 2030 пъти
iivanov - майстор
Ммм , ако се задържи така , няма да е проблем . Режи до пъпка , перпендикулярно на стеблото .
stoianov_n - специалист
На мен колегата iivanov много ми помогна тази година с едни праскови. :prayer: :prayer:
Та, ако искате да стане работата, правете каквото казва.
:partyman:
krasko_ood - специалист
Здравейте,
Ще споделя моя мижав опит в засаждането на туя. Първата година когато взех туята беше през август в най големите жеги. Резултатът беше нулев. На следващата година я купих през пролетта и заедно с нея 10 литра торфена смес за расади и цветя. Почвата беше жълтопръстник с камъни т.е клисавица понеже парцелът където я засях е селско гробище. Та изкопах дупката цялата торба с торфа в дупката и пръстта отгоре и туята се хвана. Предимството на торфената смес е, че действа като попивателна и задържа влагата продължително време. Да се надявам че съм бил полезен с моя опит. Торфените смеси се продават по агроаптеките има и примесени с перлит има и чисти. Който е от района на Русе му препоръчвам Аптека Флориян на пазара просто сместа е супер.
radius - майстор
Туите засега са зелени, не са пораснали зимата :lol: ще им правя капково.
Плодните изглежда се хванаха, имат малки листенца отрязах ги оня ден на 50см от земята над южна пъпка. Явно провадийския разсадник е добър, само да не излязат дюли вместо ябълки.
radius - майстор
Тази ябълка я оставих "за сянка" -80-90см. Нормално ли е да има толкова шумки или трябва нещо да я проскубя :lol:
Прикачен файл:
image.jpeg
Фърбата - специалист
Тези, най-ниско до земята ги премахни.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Засаждане на туи и плодни дръвчета - кога и как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: