Днес получих сведение от агент Гана, та и аз докладвам;
Никакво попарване (бланширане)!!! Остават лепкави след сушене, та се наложило да ги фризира.
Турила нова доза, но машинката иска настройка, която днес направих- 40 часа на 50 градуса. Заедно, след кратък анализ, стигнахме до извода, че е по добре да се разрежат на две смокините. Ябълките са готови за ошаф.
Мисля, че дребните смокини могат да се сушат на 50 градуса по продължително време- 38-40 часа, а големите да се разрежат на две и сушенето да е 50-55 градуса за 35-36 часа.
Имам "Добро" от баба Гана да обера и нейната смокиня, което стърчи над оградата ми, а имам и сини сливи да прибирам. Кое по напред?!!!
Никакво попарване (бланширане)!!! Остават лепкави след сушене, та се наложило да ги фризира.
Турила нова доза, но машинката иска настройка, която днес направих- 40 часа на 50 градуса. Заедно, след кратък анализ, стигнахме до извода, че е по добре да се разрежат на две смокините. Ябълките са готови за ошаф.
Мисля, че дребните смокини могат да се сушат на 50 градуса по продължително време- 38-40 часа, а големите да се разрежат на две и сушенето да е 50-55 градуса за 35-36 часа.
Имам "Добро" от баба Гана да обера и нейната смокиня, което стърчи над оградата ми, а имам и сини сливи да прибирам. Кое по напред?!!!