Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Днес получих сведение от агент Гана, та и аз докладвам;
Никакво попарване (бланширане)!!! Остават лепкави след сушене, та се наложило да ги фризира.
Турила нова доза, но машинката иска настройка, която днес направих- 40 часа на 50 градуса. Заедно, след кратък анализ, стигнахме до извода, че е по добре да се разрежат на две смокините. Ябълките са готови за ошаф.
Мисля, че дребните смокини могат да се сушат на 50 градуса по продължително време- 38-40 часа, а големите да се разрежат на две и сушенето да е 50-55 градуса за 35-36 часа.
Имам "Добро" от баба Гана да обера и нейната смокиня, което стърчи над оградата ми, а имам и сини сливи да прибирам. Кое по напред?!!!
lpoik - специалист
вт сеп 01, 2020 12:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Днес получих сведение от агент Гана, та и аз докладвам;
Никакво попарване (бланширане)!!! Остават лепкави след сушене, та се наложило да ги фризира.
Турила нова доза, но машинката иска настройка, която днес направих- 40 часа на 50 градуса. Заедно, след кратък анализ, стигнахме до извода, че е по добре да се разрежат на две смокините. Ябълките са готови за ошаф.
Мисля, че дребните смокини могат да се сушат на 50 градуса по продължително време- 38-40 часа, а големите да се разрежат на две и сушенето да е 50-55 градуса за 35-36 часа.
Имам "Добро" от баба Гана да обера и нейната смокиня, което стърчи над оградата ми, а имам и сини сливи да прибирам. Кое по напред?!!!
Трифоне,какво ги мислиш слагай един найлон от долу и друсане после в бидона.Ти си добре поне ще апнеш някоя смокиня.Аз таз година си правя чай от листата и пия млякото,било много полезно лекува много болести. :drinkers: :rock: :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт сеп 01, 2020 1:34 pmlpoik написа:
вт сеп 01, 2020 12:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Аз таз година си правя чай от листата и пия млякото,било много полезно лекува много болести. :drinkers: :rock: :partyman:
Как пиеш млякото?? С него горят мазоли!
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
[/quote]

Имаш недостоверни сведения от агента.
Дребните разрязани на 3 , по-едрите на 4 филили и сушене на 70 гр. за поне 12 саата.
Аз режа , нареждам в тавичките и навън на слънцето. Една в/у друга с капака отгоре. Като се прибера вечер бам в сушикнята. Ако са презрели - почти загубена кауза - искат много време за сушене.
И никакво бл;анширане - ядох я тази попара от БГ патки форума - лепкаво желе за сушене.
Тези дето като ги стиснеш и пускат сок - директно в бидонЯ. Загубена кауза са сушене.
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Как пиеш млякото?? С него горят мазоли!
[/quote]
Не знам за мазоли , но на кокерО не можа да изгори брадавица,
Обаче листа от смокина за чай са благодат. Който е ОК може да си направи сироп от смокинови листа , но е със захарц . Не е за дърти дори да нямат диабет.
От утре новия бидон започва да обикаля около смокините.
вт сеп 01, 2020 9:20 pmkr1100 написа:
Благодаря!
Бидонските са ясни. Утре ше преслушам агент Гана, ква сме я свършили. Евентуално корекции.
Тая година не мога да смогна на смокини. Друга година по 4-5 през ден, а сега....

Тема "Съвет за смокиня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: