• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
Разхода на вода ще е доста по малък, защото трябва само да компенсираш водата дето се изпарява от растенията. Корените ще се разпростират повече и на ширина защото влагата ще е навсякъде под мулча и държи земята рохка и мека. Да не говорим че няма да прегрява почвата в горещините. Забравяш за мотиката, а ако е сребрист отгоре мулча ще пъди белокрилката, влажността в оранжерията ще е по малка и ще се опрашват по лесно доматите, по малко ще боледуват.

Резултата ще е подобен

Прикачен файл

119 нова.JPG
119 нова.JPG (102.08 KиБ) Видяна 3159 пъти
Kiril8305 - специалист
Ясно , благодаря ти за подробното и нагледно обяснение - винаги се радвам да науча нещо ново.
Искам да попитам още нещо знам , че не точно тук е темата , но да споделите някакъв опит при отглеждане на безколови домати безрасадно?
Начин на засяване, по време на засяването използвате ли някакъв инсектицид , какъв? Ако има нещо по особенно ?
Благодаря предварително за усилията. :partyman:
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Разхода на вода ще е доста по малък, защото трябва само да компенсираш водата дето се изпарява от растенията. Корените ще се разпростират повече и на ширина защото влагата ще е навсякъде под мулча и държи земята рохка и мека.
Изображение
Резултата ще е подобен
Понеже не съм мулчирал досега да те попитам, предполагам, че се полива капково и маркуча е под найлона, но това не затормозява ли капкоотделянето. Ако може обясни по-подробно каква е цялата техника на полагане /на найлона/, сеене/ на доматите/ и поливането/ако е капково/. :drinkers:
ivanovbg - майстор
Еми не е сложно никак.Прави се леко вдигната леха, слага се маркуча или маркучите за капковото и отгоре мулчиращото фолио. Ако е на открито закопаваш найлона отстрани да не го вдигне вятъра и си готов. После само дупчиш където искаш и боцкаш разсада.

Ако вече си насадил можеш да цепнеш мулча и пак да го сложиш.
ZMeyGorianin - майстор
Това фолио нещо специално ли е или и обикновен найлон ще свърши работа?
Johny - майстор
Попаднах на един интересен сайт: http://svoitomaty.ru/
Kiril8305 - специалист
Здравейте!
Искам да се допитам до вас за следното:
-Бих искал да опитам торене с тор от калифорнийски червей за орнажерия 320кв.м в която преди това съм отглеждал домати и сега пак ще се отглеждат.Чета норми на торене за които ми се струва , че са прекалено ниски дават за един декар норма 390л.
Някой има ли опит който да сподели по въпроса?
На времето когато съм учил разстениевъдство за норми на торене с угнил оборски тор се посочваше за домат на декар 8-10 тона.
Stefan_62 - майстор
Как е колеги стягяте ли вече семената за разсади 2015г. Тази година съм решил да пробвам с нискостеблени сортове домати в оранжерията, но ще ги сея от разсад, а не директно семената. Следващата седмица мисля да залагам вече семената на доматите, патладжана и пипера. :drinkers:
hidrazin - майстор
Рано ми е още. Аз нямам оранжерия пък и си чакам лампата за отглеждане на разсад.
Предполагам в началото на февруари ще дойде.
:partyman:
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: