• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Какви капкообразователи ползваш? Отвори на самия маркуч или от тези,които се монтират на маркуча? Ако е от първите не се ли забелязва по-силен теч в началото и съответно по-слаб към края на маркуча?
miroki - майстор
За водовземките, към основния ли питаш колегата?
Маркуча си е с отворите лентов. За 10 м и към чешмата, не би трябвало да има проблем.
Andri01 - майстор
Да,ако е към чешмата,там си има по-голямо налягане. Ползвам 100л. бидон,който се пълни автоматично ,а изпразването -чрез магнет вентили към лехите. Аз сложих едни червени капкообразуватели ,които се регулират. Пробвал съм преди с маркуч с отвори,но към края на лехата почти не остава вода.
miroki - майстор
Един колега ми каза, че имал същия проблем с обикновен маркуч. При 10м. дължина на лехите.
Т.е. не, че не стига вода, а резултатът в началото на лехата се разминава в този в края. И то не само добива, а и растенията били много по-ниски. За това си сложил помпа да вдига налягане.
Няма как да се сравнява 0,1 атмосфера с 1.
това си е 10 пъти все пак.
Възможно е обаче дюзите, които се регулират да са по-капризни към налягане, от обикновен капков маркуч.
kuger - майстор
Честно да си кажа, не виждам с това бидонче какво ще се полее, като гледам не е и на високо.
Споделям, 1000 литров, качен на 3 метра високо не може да напълни вада, при това със свободен маркуч, не капково.
Andri01 - майстор
Дюзите ,които се регулират не се влияят от налягането на водата,защото могат да са затворят до "0" или ако се отворятна макс. направо оливат . Бидона ми е на около 4м. височина,времето за поливане е 45мин / но за сега само на 2 линии по 6м./. При нужда мога да увелича времето от часовника.За това мисля,че тези дюзи са по добри в случая.
hidrazin - майстор
Че какво си насял в тези две линии от по 6 метра че са го поливаш с регулируеми капкообразователи?
:partyman:
Andri01 - майстор
Едното от мезето за лятната ракийка-сиреч краставички/ ама за ядене!/ ,а другото са безсеменни тиквички. Към доматите също има ,ама те се пускат през 3-4 дена. :partyman:
diksilend - специалист
Водата стига без проблем до края.Даже в началото капят по бавно отколкото по назад .Бидона е 400 литра на 1.50 височина до герана и има кой да го допълва.Маркуча е лентов с дупки през 10 см.
miroki - майстор
Как се разбира дали регулатора за налягане работи?
Ако нямам манометър за вода.
...
Аз както обещах пробвах тройниците оребрените и нахлузих на тях лентов маркуч. Стана прилично, но капе от там. Пуснах помпата на 2 маркуча по 10 метра и ги изду яко. Чак изби единия тройник. После сложих телче, и ми изби маркуча от към филтъра. Не го бях натикали нито много, нито със скоба, просто пробвах. При пуснати 30 маркуча би трябвало да е друго, но реших да не пробвам.
Хубавата новина е, че намерих вчера преходи от оребрен към лентов за 28 ст. И ще си облекча работата.
Лентовия го водят 17 а твърдия 16. И ми казаха, че може да е трудно да натикам на свръзка за лентов от единия край да е твърд.
Но този който намерих е добре.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: