• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iavor написа:
Чудна градина, Stefan_62
=D>
Благодаря, старая се до колкото мога, а и трябва да се отсрамваме гражданите пред селските труженици :) :drinkers:
wpw - специалист
Аз не съм специалист, но чета и се старая. Често експирементирам. Единствено съжалявам, че трябва да се чака най-малко една година за да видиш резултат, а при овшките и по повече.
Здраве и успехи на всички земеделци и бог да ви пази градините от градуки!!!

Прикачен файл

5.jpg

Прикачен файл

4.JPG

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

2.JPG Вътре в оранжерийката :)

Прикачен файл

1.JPG Част от дворчето и оранжерията с капковото.
wpw - специалист
Ето още снимки...

Прикачен файл

9.jpg

Прикачен файл

8.jpg

Прикачен файл

7.jpg Кайсията е сята ноември 2010г. Сорта е силистренска компотна. Дървото порастна силно, защото до него гледах зайци и се поливаше яко. Втора година е с плод. Имам проблеми с ранното кафяво гниене, но се надявам догодина да се справя и с него...

Прикачен файл

6.jpg
stiv1961 - майстор
Блазе ви, имате доста място за зеленчукопроизводство :) . И аз имам едно място над селото, но нямам ток а водата минава през водомер :-D и ако сея зеленчуци там ще ми излязат доста солени. Затова наблягам на лозето и овошките а в двора водата ми е почти без пари и сея само домати и краставици..... нооо мястото е малко :sad:
wpw - специалист
Така е, имам вода в изобилие. На снимката е кладенеца. Правен е преди мнооооого години. Дълбок е 8 метра и има 2,2 метра воден стълб. Дневно съм точил най-много около 8 до десет тона и не спирам помпата за да чакам да се напълни. Изграден е от дялан камък и е с диамтър около 120 см. ГОЛЯМО БОГАТСТВО Е!!! :)

Прикачен файл

49353467.jpg
49353467.jpg (97.46 KиБ) Видяна 1918 пъти
Stefan_62 - майстор
wpw написа:
Аз не съм специалист, но чета и се старая. Здраве и успехи на всички земеделци и бог да ви пази градините от градушки!!!
Браво градинката ти е чудесна, но само едно не ми харесва, нещо много рано са започнали да пожълтяват листата на краставиците,
Изображение
Изображение
дане би да си ги преторил :? или на мен така ми се струва. И благодаря за пожеланието . :drinkers:
wpw - специалист
За преторяване, надали, ама много големи температурни разлики (от около 8 градуса сутрин до 38 след обяд), а когато не мога да отворя навреме вратите, смятай какво става в оранжерията... Иначе веднъж ги пръсках с Алиет флаш преди 5-6 дни.
alsted - майстор
А това?
Прикачен файл:
мана.jpg
Странното е, че само една краставица е така. Дали нея да я премахна само или да пръскам наред? Какво ще ми препоръчате?
докера - специалист
Прилича на Антракноза или кубинска мана / по-скоро е първото , защото при маната листата се свиват навътре , а на снимката краищата са свити нагоре... / .
Антракнозата се третира с Дитан или Топсин , а маната - с Верита ,Ридомил голд , Корсейт и т.н..
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: