• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Стефане , МТД предлагат "прикачен инвентар" , ама цената може да не ти хареса. Въпросът е дали си на жило или на вал. Ако е вал , виж линка на Стиви , ако е жило , виж в МТД. За старата коса съм вземал фреза и знам , че са за малки модели. Косата беше с жило и захват на квадрат. Ако те интересува мога да взема мерки на жилото и тръбата.
Ами Иво доколкото си спомням /веднъж я разглобявах/ беше на вал и май предавката е на кардан на 7 или 9 шлика , но не съм много сигурен, но като си отида на село пак ще проверя. Не знам само дали ще са с еднакви размери шликовете в зоната на свързване м/у двигателя и кастрачката. И да те питам фатално ли е, че кастрачката от сайта който е посочил Стив е за коса с по-голяма кубатура на двигателя от моята, дали ще е проблем при положение, че пасне за моята коса :?
kabel96 - специалист
iivanov написа:
Стефане , МТД предлагат "прикачен инвентар" , ама цената може да не ти хареса. Въпросът е дали си на жило или на вал. Ако е вал , виж линка на Стиви , ако е жило , виж в МТД. За старата коса съм вземал фреза и знам , че са за малки модели. Косата беше с жило и захват на квадрат. Ако те интересува мога да взема мерки на жилото и тръбата.
А да сте срещали някъде резервно жило щото бях дал машината а те пробвали да косят камъни.Поръчал съм от китайския алабала експес ама 60 ден ни вест ни кост а малините ми стоят не косени.Другото което ме интересува някой реално пробвал ли е фрезата за копане.Става ли за нещо,поне маха ли тревата отгоре.Ако има и клип няма да се разсърдя.
iivanov - майстор
Какво имаш в предвид , като кажеш копане?
Да ти разчупи кората след поливка и да събори млада трева става. Второто само при странично движение , като при косене.За неработено място - категорично не.
А косата я бях пуснал в продавалника на части и може би е време да я ъпна.
kabel96 - специалист
iivanov написа:
Какво имаш в предвид , като кажеш копане?
Да ти разчупи кората след поливка и да събори млада трева става. Второто само при странично движение , като при косене.За неработено място - категорично не.
А косата я бях пуснал в продавалника на части и може би е време да я ъпна.
Да за събаряне на трева 1-2 см между растения които са на 15-20 см едно то друго а междуредието си се обработва.
А това с продавалника означава че имаш жило и такава фреза ли.Ако е така дай линк на лични.
maimun - специалист
Здравейте, нужен ми е съвет за избор на тример. Спрели сме се на варианта електрически, с нож и по възможност - с горен мотор. Цена до към 100-150 лв. Има ли такива и евентуално марка, модел?

Основната част от косенето на двора ще става с ръчна коса, а тримерът ни трябва за наклони, покрай огради и т.н.
stenmark - специалист
Не знам от къде си ,но от днес в Практис има по 150лв бензинова с нож и корда.
juvesan - специалист
тримерът ни трябва за наклони, покрай огради и т.н.
Ами то много зависи какво точно ще буташ там. Аз например двора го карах изцяло с електрическа коса ..хм ... малко ме е страх да кажа името, че като ме почнат.... райдър 1100 вата за 105 лева. Вибрации - подходящи за вибрационна болеЗ , обаче с 2.4 мм корда става страшно - пада сеч. Малко ме е страх да сложа диска, с който идва ( пък си и купих косачка) но пък съм пробвал разни тримерчета с малка мощност - е, не са за мен такива неща :vom:
относно моторна косачка за 150 лева - силно съм скептичен за качествата на подобна машина - особено за дълговечност на инвестицията и явлението нерви, събирани от кофти палене, пушене, прегряване и всякакви такива от този род. Може да не съм прав - никога не съм си купувал ( а и честно казано не мисля да взимам ) ДВГ с подобна цена - не вярвам просто :drinkers:
maimun - специалист
За София/Благоевград търсим. Решили сме да е такъв по следните причини:

- електрически, защото е по-еко и не смръдка
- с нож, защото а) няма нужда от консумативи и б) режел и по-дебели бурени, пък ние имаме
- с горен мотор, защото били по-удобни

Ако нещо не е така, поправяйте :)
iivanov - майстор
maimun написа:

Ако нещо не е така, поправяйте :)
Смятах да не се обаждам , ама не издържах.
1 . Защо въобще си вземаш механизация , като смяташ основно да бачкаш на ръка?
2. Защо си мислиш , че ножа не е консуматив?
3. "И аз мога и тате може , ама козата си иска пръч" Без корда няма да минеш.Особено пък край огради и препятствия - там ножа е даже противопоказен.
4. Еко , еко , колко да е еко? Сигурен ли си, че точно твоя ток е от ВЕИ , а не от братските американски централи?
5. При обратен удар с ножа , тоя кабел дето ти се мотае в краката , дали не можеш да направиш беля?
maimun - специалист
Призовавам всички да не се въздържат - нищо не разбирам от косачки и тримери и точно затова и питам.

1. Защото мъжо не успява нещо с косата да коси по наклона. Сигурно си има чалъм, ама тревата не чака... та затова. Пък и с тримера се надявам и аз да мога да кося.
2. Останах с впечатление, че ножът не се сменя принципно, а само ако се счупи - това често ли е? С корда може ли дебели бурени да се режат?
3. Хм. Защото може да се счупи, предполагам?
4. По-еко е и не смръдка.
5. Предполагам, че мога.

Вие какво ми препоръчвате?
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: