iivanov написа:Мм, такава ли? http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Такава е гадината...с какво да пръскам?
Цялата са я изяли...
iivanov написа:Мм, такава ли? http://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D ... 0%BA%D0%B0Такава е гадината...с какво да пръскам?
wpw написа:За преторяване, надали, ама много големи температурни разлики (от около 8 градуса сутрин до 38 след обяд), а когато не мога да отворя навреме вратите, смятай какво става в оранжерията... Иначе веднъж ги пръсках с Алиет флаш преди 5-6 дни.Ами то като имаш оранжерия, трябвя да си постояно там или някой да ти я отваря сутрин. Аз моята сутринта я отварям от двете страни, а вечер следва затваряне, застопорят ли се температурите над 30 градуса стои денонощно отворена.
Stefan_62 написа:Съгласен съм, че трябва да си там и да се отваря редовно, НО засега не мога....wpw написа:За преторяване, надали, ама много големи температурни разлики (от около 8 градуса сутрин до 38 след обяд), а когато не мога да отворя навреме вратите, смятай какво става в оранжерията... Иначе веднъж ги пръсках с Алиет флаш преди 5-6 дни.Ами то като имаш оранжерия, трябвя да си постояно там или някой да ти я отваря сутрин. Аз моята сутринта я отварям от двете страни, а вечер следва затваряне, застопорят ли се температурите над 30 градуса стои денонощно отворена.
докера написа:Прилича на Антракноза или кубинска мана ...Реших да не губя време, разрових се в мрежата ... Стигнах до убеждението, че е кубинска мана. Изтичах до агроаптеката с листото в ръка. Жената там също изказа мнение, че е мана и ми препоръча Радомил голд. Напръсках веднага. Чудех се дали да изкореня болното растение, но за сега го оставих да го наблюдавам ... за обща култура. Как мислите - ще се оправи, само ще спре развитието на болестта или има опасност да се разнесе заразата и е най-добре да го премахна?
Krass написа:А с вентилатор, който да вкарва въздух отвън ниско, а високо клапан, който да се отваря от излизащия топъл въздух?Набутвация с ток. И в зависимост от оранжерията може да ти потрябва повече от един. А задвижката за вратата работи по-малко от минута.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: