• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
Бидона ,който ползвам е 100л.На изхода му има два МВ ,за двете линии,които се управляват от таймери. Пълненето му е "автоматично"-устройство от тоалетно казанче. Така,че при тази схема и 50л. бидон може да върши работа. Изтичането е около 2,5 л/мин.
Stefan_62 - майстор
miroki написа:
Поръчах 42 тройника и 42 прехода което е 20 лв.Ако поръчам 42 кранчета водовземки е 50 лв.Така, че не е по-скъпо.
Не е въпроса толкова в парите, така или иначе те за една-две години се избиват от капковото, въпроса е, че може да се направи много по-опростено и с по-малко материали. Един централен маркуч 3/4 /на който също може да се постави кран за разпределение/, няколко връзки за капкоотделителният маркуч от централния /може и с кранчета, според случая/, и капкоотделителен маркуч. А ако се захранва от помпа, един регулатор за налягане м/у помпата и захранващият маркуч и готово. Просто и лесно, но все пак всеки си има свое виждане за нещата и си решава кое е най-доброто като изпълнение и удовлетворение от направеното :drinkers:
miroki - майстор
Ако съм разбрал правилно, е като това, което писах. Само, че не само 50 см тръба. А до към първата култура да речем. Образно го дадох, като система за разклонение.
И може да се замести с 50см тръба ф30 и 4 (може и повече) водовземки с кран. + Бърза връзка и тапа.
При мен заради 16мм маркуч, не ползвам водовземки, а тройници. Това е разликата. Иначе трябва да пусна 4 тръби ф32 и става много скъпо.
Нещо такова: Аз има още един 5 ти ред на другата страна. Чертичките са 4 кранчета. Черните запълнени неща са регулатора и филтъра.
Поне този начин се сетих за да разделя културите. Получава се повторение на част от маршрута да речем по 3-4 метра. Но и то ще е капков заради реда.
Изображение
miroki - майстор
Andri01 написа:
Бидона ,който ползвам е 100л.На изхода му има два МВ ,за двете линии,които се управляват от таймери. Пълненето му е "автоматично"-устройство от тоалетно казанче. Така,че при тази схема и 50л. бидон може да върши работа. Изтичането е около 2,5 л/мин.
Това е добра идея за тоалетното казанче. =D>
Моята система ще има консумация 43 л/м. Повече трябваше да е, но след филтъра толкова пуска. Около 2,5 м3 за поливане за час. Ако е под налягане, с бидона ще е по-малко разбира се. И за това се разколебах. Иначе си бях харесал място за бидон, на плочата на външната тоалетна. На 2 метра височина щеше да му е добре. Ако затварям обаче кранчетата и поливам поотделно, ще стига за едно поливане. Но ще го мисля по-нататък.
Инвестицията не е много, но транспорта ще ми е проблем. При нас има само нови по 300-500 лв.
За сега ще тествам с помпата.
ivouz - специалист
И аз търся бидони от 1000л. по Варненско, Добричко и Шуменско .Втора употреба че ,новите са скъпи.Ако някой знае да помага!
п.п.Дали ще мога да ги вкарам(2бр.)във Витото?Какави са външните им размери със метала?
kuger - майстор
Основа европалет, височина около 1,2 м
Stefan_62 - майстор
ivouz написа:
И аз търся бидони от 1000л. по Варненско, Добричко и Шуменско .Втора употреба че ,новите са скъпи.Ако някой знае да помага!
п.п.Дали ще мога да ги вкарам(2бр.)във Витото?Какави са външните им размери със метала?
Не знам, но ми се струва, че два няма да можеш. Иначе размерите са:
височина - 114см. с палета отдолу, иначе без него - 104см.
ширина отзад и отпред - 104см.
ширина отстрани - 114см
Не знам при вас как вървят цените, но аз моите втора употреба преди три години ги взех за по 100лв., но вече се намират и по-евтини, провери в "OLX"-а срещал съм обяви да продават за около 50-60лв.
ivouz - специалист
Разрових се малко и разбрах че, товарното Вито е направено да носи два европалета.
Височината 114 см. не е проблем.Канелките им не стърчат отстрани нали?В интерес на истината не съм ги виждал на живо.
При нас са по 160лв. виждал съм в ОLX и по 70лз. но,много далеко от Варна .Тка няма да ми
излезе сметката .Ще дебна и ще чакам !Благодаря за размерите(те ги има в нета ама кой да гледа).
kr1100 - майстор
ivouz написа:
В двора на "Варна Комерс" има такива бидони. Не съм питал за цена , но мога да питам. Намират се в дъното на горния двор където правят фургоните за живеене.
Stefan_62 - майстор
ivouz написа:
Канелките им не стърчат отстрани нали?В интерес на истината не съм ги виждал на живо.
Не стърчат, погледни малко по-нагоре в темата моите съм ги снимал отчасти отпред и отзад и съм ги постнал.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: