Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
spam - Модо де дреме ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон мар 14, 2022 5:51 pmkr1100 написа:
spam - Модо де дреме ?
Времето е никакво, требе се поддържа духа. Как пък ни еднаж не се похвали с печена тиква, с лучена салата... Поне дай актуални снимки от оранжерията
kr1100 - майстор
пон мар 14, 2022 6:07 pmn_a написа:
... Как пък ни еднаж не се похвали с печена тиква, с лучена салата... Поне дай актуални снимки от оранжерията
Ами с дъртия дядото на кокерите си хапваме вечер печена тиква. Ако не знаеш как се приготвя да напиша :-D
Иначе вечер салата зелен лук и салаткеН с ябълков оцет. Зелен чесън за дъвчене.
Актуални снимки за какво ?От юг нагоре в дясно 5м празно, 5мн спанак. Отляво имам около 25-30 салатии чесън на 3м. Нагоре е окопано, положени черва за поливане и заслано с геотекстил черен с Y дупки за доматЯ. Отдолу нахвърлян торф и фрезовано на пепел. В/у геотекстила има на 3 купчини щайги от кис. мляко с кофички полупълни. Тези дни ще прехвърлям доматя дето е към 8-10 см в кофичките. Аз 1 седмица бях в релаксация.
Тия дни , като не ме мързи много ще буча семена от репички Глориета, магданоз / няма да е къдрав/ , и Кресон.
А за навънка днес и отворих дупкокопаене за боровинки, Чакам да ми дадат и нар.
п.П. Вътре в оранжерията е топличко и не духа, та днес си поседнах да си почина и да пълня кофички с пръстоторф.
Кенчето Астика на половин ръка от мен да не взема да се преуморя, отвреме навреме човъркам ТалАфона в нета да не остана нещо неосведомен. :partyman: :partyman:
Пак да се хваля, че никой не се сеща.
Вчера се запознахме с МиРоки. Разменихме семена- той повече, аз по малко, че с тоя карък какво да му дам.....
Днес още три тарелки ремонт. Читав разсад, от първия опит, имам само люти чушки. Имам сухи люти за пет години, ама сея да поддържам сортовете.
Почвам да му треперя отново, че не искам да ги загубя.......лелеее набучих още един вид Чили! Запалих селото!

Тоя Форум нещо зел е да заспива. То и аз, с тези пости- няма ракия, съответно салата, пръжки, вино. Кръвното ми пада, пулса намаля, на кучката даже не се ядосвам...жив заспал съм и аз.
miroki - майстор
Поне чушки ще има.
И аз ще ги сея сега.
:partyman:
miroki - майстор
Ето такива са.

Прикачен файл

rps20220317_215359.jpg
rps20220317_215359.jpg (67.4 KиБ) Видяна 643 пъти
kr1100 - майстор
пет мар 11, 2022 6:12 pmn_a написа:
пет мар 11, 2022 5:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Прилича ми да е някъде по немско, австрийско.
... зеле, наденички и бира...

Опаа зацепих бавно бавно, та чак включих :-D

Кака де се скатава и дума не обелва какво стана за количката ??
Никакъв нишан няма :?
silent - майстор
Селяни от София засадихте ли доматите в оранжериите или е рано?
Питам че нещо се чудя дали е време дали да изчакам...
imegogo - специалист
бих изчакал синоптиците дават неделя до вторник темпертури около нулата може би другата събота и неделя ще е по-удачно
Селяни от Аксаково още на нежният празник напълниха аксаковските оранжерии с разсад от домати.
Моите излязох на 23ти Март под наЕлонов тунел. Не са пикирани още.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: