Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
Вчера успях да пръсна ябълки, круши и някои още нецъфнали сливи с удължителния прът.
Е това ме спря да пръскам кайсията днес- цъфнала, не вързала още.
Баба Гана и бат'Ванко ме спряха, че бях напънал с твърда химия.
Пак Корояд!!! Едната кайсия изсъхна, преди 2-3 години, сега нападнал и другата. От къде да знам, че цъфнало не се пръска?!!
Изкарах си с "ризачката". Орязах двете клонки с тая напаст и още няколко изсъхнали.
Като набрах Енерция, докато се усетя, бенза свърши, а градината ардауш. Утре за пресен и още химия.
Чакам да прецъфти и започвам борбата.
По натам, след година, ще садя кайсийки.
Имам и вкоренени пръчки Мискет червен. Есента ги зарових в градината и отгоре тенекия от сирене. Шес от шес, хахаааа. Февруари набучих още няколко, но там няма още нищо. На есен ще буча пак- много го харесвам за пряка, следферментирала и послепреварена консумация.
ZMeyGorianin - майстор
То цъфнало не се пръска заради пчелите с отрови, ама ако се бях ослушвал онзи ден, щяха да се скапят бадемите и нектарината от сланата. Втора година опазвам всички овошки със силиконово масло.
Естествено, прочетох това-онова, та разбрах и за безвредна за човека и пчелите химия. Уш безвредна де?!
Ако е възможно пръскане в цъфтеж, някой да казва, че да си спасявам кайсията, поне за ядене да има!
В градината имам още две дръвчета синя слива, круша, дюля, две джанки, орех и дрян. Напада само кайсиите, пустия к.рояд, да ми яде той......... кайсиите!!!
hidrazin - майстор
чет апр 07, 2022 7:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ако е възможно пръскане в цъфтеж, някой да казва, че да си спасявам кайсията, поне за ядене да има!
За кайсията не знам. У нашио край не виреят но дюлята се пръска във фаза розов конус и масов цъфтеж с Метил Топсин ако не искаш да изгният още по клоните.
Какво си се загрижил за пчелите?
Много ги харесвам и са важна част от живота но кошери и пчели нямат работа в населени мста.
Нито на по-малко от 2-3 километра от последните дворни места с къщи.
Закона за “пчелите” е меко казано трагико-комичен.
Пръскам с каквото трябва срещу осите и не гарантирам за други…
Живота и практиката ме научиха че е крайно нежелателно да си садиш в двора някои “неща”…
Дюля, лешник, синя слива, бръшлян, ееентуално лешник…
Списъка не е изчерпателен…
:partyman:
Индианец - специалист
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
чет апр 07, 2022 9:15 pmИндианец написа:
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
Ако питаш за покълването- на втория ден са навирени. За краставиците говоря. без оглед късоплодни или Ланги.

.....нека да е третия, от мен да мине!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 07, 2022 9:12 pmhidrazin написа:
чет апр 07, 2022 7:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
За кайсията не знам. У нашио край не виреят но дюлята се пръска във фаза розов конус и масов цъфтеж с Метил Топсин ако не искаш да изгният още по клоните.
Какво си се загрижил за пчелите?
Много ги харесвам и са важна част от живота но кошери и пчели нямат работа в населени мста.
Нито на по-малко от 2-3 километра от последните дворни места с къщи.
Закона за “пчелите” е меко казано трагико-комичен.
Пръскам с каквото трябва срещу осите и не гарантирам за други…
Живота и практиката ме научиха че е крайно нежелателно да си садиш в двора някои “неща”…
Дюля, лешник, синя слива, бръшлян, ееентуално лешник…
Списъка не е изчерпателен…
:partyman:
Вятърът ли ти опрашва растенията?
Andri01 - майстор
При цъфтеж - "Скор-250".
kr1100 - майстор
чет апр 07, 2022 6:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Пак Корояд!!! Едната кайсия изсъхна, преди 2-3 години, сега нападнал и другата. От къде да знам, че цъфнало не се пръска?!!
...Изкарах си с "ризачката". Орязах двете клонки с тая напаст и още няколко изсъхнали.
Веднага нападнатото от корояд на кладата!!
В дупките Би 58, ама няма от старото.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: