Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
silent - майстор
Аз засях доматите в парник в софийското високо поле на 720м надморска височина. Не съм сял толкова рано ..та ще видя тази година как ще е....ако е като миналата. ...файда от парник йок...
miroki - майстор
В момента е такава жега че....
Моите чак изжълтяха.
Даааа, да речеш- лятото дойде!!!
Дават заоблачаване и леко захлаждане, следващата седмица, но пък без слани ли ще се разминем?!!
Чак невероятно, но аз казвам- тая година слани няма да има, казах!
......пък да видим.
Днес полях с кристалон. Утре, полека-лека, прехвърлям в индивидуални кофички и пак под лайлона, та до Георги.
Трътките ще трябва да ги затварям вече, че не мога да си отвия разсада- ще го изядат. Инак, една тревичка няма в градината- всичко изкълвано, разрохкано и наторено. Страшни фрези са.
miroki - майстор
На село имало два пъти слана. Лека, но имало.
Не знам от това ли е, но от кайсиите не видях нито един цвят, дори и там късото бях покрил за защита.
Мисля 5 та поредна година.
kr1100 - майстор
нед апр 10, 2022 2:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Трътките ще трябва да ги затварям вече, че не мога да си отвия разсада- ще го изядат. Инак, една тревичка няма в градината- всичко изкълвано, разрохкано и наторено. Страшни фрези са.
В нарушение си. Още никой ли не те изпял?? Трътки в населено място - ГОЛЕМ град ?? :-D
Съсед през 1 място гледаше трътки и патки. От 3 преди Коледа останаха 2 и някоя трътка. Ама сега ни една не се чува и вижда.
И това не в град , а в СО с канализация и водопровод и табелки с имена на сокаците :mrgreen:
нед апр 10, 2022 3:36 pmkr1100 написа:
В нарушение си. Още никой ли не те изпял?? Трътки в населено място - ГОЛЕМ град ?? :-D
Съсед през 1 място гледаше трътки и патки. От 3 преди Коледа останаха 2 и някоя трътка. Ама сега ни една не се чува и вижда.
И това не в град , а в СО с канализация и водопровод и табелки с имена на сокаците :mrgreen:
Въх!!!
Къде го пише, че да се образовам птицевъдно?
Щастливите ми кокошчици!!! Ще си ги фотна за спомен......цариците на градинката ми.

По отношение на корояда, аптекаря и интернета са си плюли в речника.
С тампонче и у всяка дупчица!!!
А как да стане това, след като са поне 2022+ дупчици???
Чакам да се прибере де що пчела има и оливам дървото.
Решил съм да третирам по този начин общо 6 пъти през 5 дни.
kr1100 - майстор
нед апр 10, 2022 5:47 pmТрифон П.Трифонов написа:
По отношение на корояда, аптекаря и интернета са си плюли в речника.
С тампонче и у всяка дупчица!!!
А как да стане това, след като са поне 2022+ дупчици???
Пръскачка с тънка дюза мъгла и дупка по дупка.
Какъв препарат ти "изписаха" ?
П.П. А не ти ли казах ,че корояда напада болни и стари дървета ?
Резачката от дъно и на кладата.
нед апр 10, 2022 7:47 pmkr1100 написа:

Пръскачка с тънка дюза мъгла и дупка по дупка.
Какъв препарат ти "изписаха" ?
П.П. А не ти ли казах ,че корояда напада болни и стари дървета ?
Резачката от дъно и на кладата.
Дека ЕК. Удвоих концентрацията и окъпах дървото.
Сърце не ми дава ...............с резачката.
Ще гледам как се развиват нещата, това лято. Имам опит от преди две години.
На есен, обаче, засаждам две фиданки. Очаквам предложения за вкусна, ракиена кайсия. От къде, от кого?
Индианец - специалист
пет апр 08, 2022 10:14 amДимитър Димов написа:
чет апр 07, 2022 9:15 pmИндианец написа:
Тия краставици колко време им трябва да поникнат?
Моите са някакъв къс сорт, ама какво точно... :?
Инди,взимаш една пластмасова чинийка,в нея слагаш памук или парче памучен плат, предварително намокрено/влажно.Отгоре редиш семките от краставица и ги покриваш с друг влажен памучен плат.Поставяш ги на слънчево място и следиш плата да е постоянно влажен.След няколко дни трябва да имаш покълнали семена.Така се следи и кълняемостта на семената.След като покълнят ги прехвърляш директно в земята или в кофички.По този начин и се предпазват семената да не ги ''отнесат'' мравките.
Благодаря за ценният съвет! :)
В последно време бях малко зает, но днес видях, че в една/две кофички взели да никнат.
Надявам се поне това лято да не е сушаво като предното, че да пробвам поливната система най-малко.
kr1100 - майстор
нед апр 10, 2022 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
На есен, обаче, засаждам две фиданки. Очаквам предложения за вкусна, ракиена кайсия. От къде, от кого?
Гледай да е късен сорт / да цъфти по-късно заради сланит и студа , какъвто беше снощи и сутринта./
2015г бях сял сорт Умберто /от разсадник в Силистра, донесоха мия/. Хубав плод и ароматен , но мимналата година даде фира. Изведнъж посред лято взе да съхне. Предполага, че е Апоплексия. Отязох я на 60 см височина, Клонака и горната част на кладата. Окопах около корена и извадих остатъка и той на кладата.
Ако намериш зарзала - бучни . Дребна , ароматна и без претенции. Уж не се пръска, но аз я пръскам с кайсиите.
Няма издънки , мога да то събера костилки за да ги посадиш

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: