• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
А бе те и тук вчера вечерта минаха с един автомобил да пръскат,ама като ги гледах освем улицата друго не напръскаха :lol: Прав си, че ще се появят от съседните дворове, но поне ще ги изтребя дето се крият из двора и би трябвало да намалеят поне малко. Мисля да пробвам с Айкън, че е по евтиничък пък ще видя какво ще се получи.
hidrazin - майстор
Силно не ти препоръчвам Айкън. За хлебарки и кърлежи е добър - пробвано многократно. Ей тук може да си избереш нещо друго:
http://www.shopmania.bg/za-ghradini-i-o ... ostranstva
Добри са ФИКАМ 80 ВП , ЦИТРОЛ ФОРТЕ ВП и може би ФЕНДОНА 60 CK. За първия съм сигурен. За съжаление не са от евтините.
Не си ли се замислял да си посееш наоколо лавандула или босилек? Такива силни миризми прогонват комарите. Също и доматите. В тази връзка се сещам че няколко пъти като пръскам надвечер доматите не ме нападат гадовете. А съм влязъл обаче в пипера и са по ме а той е непосредствено до доматите. Дели го една пътечка колкото да мина. :? Оцет и миризма на чесън - също.
:partyman:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Не си ли се замислял да си посееш наоколо лавандула или босилек? Такива силни миризми прогонват комарите. Също и доматите.
Знаешли имам към 150 корена лавандула насята /прищявка на моятя жена, но няма лошо/ има и някой и друг корен босилек, доматите са ми в оранжерията и нищо не ги гони гадовете. И в най горещтото време през деня ако се завъртя из зеленчука или лозети и си нападат гадовете не ги гони никаква миризма. Надявам се да се засуши и да се задържат високи температурите, това ги мори и не могат да се развиват в жегата.
hidrazin - майстор
Ами тогава няма смисъл и да пръскаш с препарати. Бях изключил - Дунав-а е наблизо??? Те там са кат врабчета и мутирали. :-D
kuger - майстор
hidrazin написа:
Ами тогава няма смисъл и да пръскаш с препарати. Бях изключил - Дунав-а е наблизо??? Те там са кат врабчета и мутирали. :-D
За там му трябва ловна пушка и ситни съчми :-D
Виц:
Два Русенски комара си хванали един, дето се разхождал вечерта покрай Дунав.
Единия комар вика на другия "Тук ли ще го ядем, или ще го носим дома?"
Другия: "Тука, дома ще ни го вземат големите"
Krass - майстор
Те там са кат врабчета и мутирали.
Дааа, ловят ги със серкмето :^o
Stefan_62 - майстор
Хайде стига бе, че сам много, много са, ама чак като врабчета още не са станали. Пък ако станат ще ни е по-лесно да ги бием с прашките и пушките :lol:
hidrazin - майстор
Stefan_62 написа:
...ама чак като врабчета още не са станали...
Да бе, да. Една вечер там четири комара ми гепиха чаршафа а петия се опита да ме клъвне по челото. Големи разбойници са по вашия край. :-D
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Да бе, да. Една вечер там четири комара ми гепиха чаршафа а петия се опита да ме клъвне по челото. :-D :partyman:
То щото не си от нашия край и не те познават :lol:
hidrazin - майстор
Stefan_62 написа:
То щото не си от нашия край и не те познават :lol:
Да бе. А ти като си от там що тогава ревеш че те хапят? :-D За открито може да пробваш това:
http://www.newfresh.org/shop/product/39 ... -4-br.html
От сега да си кажа - не съм го пробвал лично.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: