• 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
ср фев 24, 2021 5:34 pmSoviet_Soldier написа:
ср фев 24, 2021 4:51 pmdragozow написа:

Колкото и да не ти се вярва, дават. В сезона държа на склад от няколко модела около 1 000 лв на склад по повече от 10 броя от вид. Държа и 555 RXT, която е 1 850 лв, тя също се купува, макар и по-рядко. Ако имаш пари и пробваш една китайска коса и една маркова за 1 000 лв ще купиш марковата. Зависи, според джоба е. За 100 лв повече почти винаги има нещо по-хубаво, въпроса е до къде можеш да стигнеш
Не е само до джоба, а до рационалното харчене на средствата. За какво му е на човек (не визирам никого конкретно), който трябва просто да си поддържа дворчето спретнато, професионална мотокоса за близо 2000лв. ? Тия пари могат да отидат за нещо далеч по-полезно. Същото е и с телефоните, и с колите у нас. Като цяло бедният човек е такъв, защото не умее да борави със средствата си рационално. Адекватен човек със средна българска заплата (около 1500лв) разумно ли е да даде 3000лв за най-новия Iphone, или да купи и поддържа стара S-класа за 20к? Не е нормално, разбира се!
Прав си :)
А дали има вероятност да получа косачка,която е произведена в САЩ да речем
Темата е
viewtopic.php?f=29&t=38351
Щом преценя, че ми трябва, ще си купя качествена маркова, дори да надскоча възможностите си. Обикновено така ми се получава.
Ако не мога да си позволя качество, ще маам с ръчната. Пари за боклуци няма да дам, че така ще съм още по беден.
kr1100 - майстор
[quote="Трифон П.Трифонов"
Градски, при мен отне точно 2 секунди. Може да е свързано със скоростта на мрежата ти. Понякога и при мен отнема повече време- брата помага да източим булсаткома.
[/quote]

Какъв градски бре ??Ти си от село Аксаково :-D
Аз съм от централния център :mrgreen: В едно старо време наблизо беше пожарната / с/у бившата печатница, ама ти не си знаеш историята на пожарната :lol: А преди да направят печатницата посредата и имаше вход за бомбено убежище, а до сегашната Галатея опъваха палатките на цирка. Въпреки,че бях дребен помним като слон :-D
Иначе съм на оптика 100 на А1 . Забавянето не е всеки път , но е сравнително често и дразни.

П.П. Сега се спомням ,че под средния блок до бивш м-н Донбас също имаше убежище под мазите.
ср фев 24, 2021 7:45 pmkr1100 написа:
Какъв градски бре ??Ти си от село Аксаково :-D
..... Забавянето не е всеки път , но е сравнително често и дразни.
Градско, варненчи съм, у кръщелното пише даже.
Това, че се ползвам от предимствата на селото, сам можеш да потвърдиш.
Признавам, по малък съм, та няма как да помня такива подробности, освен да ги прочета в нета.

Забавяне наистина има, наистина е досадно, но на мен не ми се случва да пратя едно мнение или тема няколко пъти. Просто съм търпелив.
Оптиката не е въздесъща.

Сега отне точно осем (8) секунди, докато се качи, а допълването бе мигновено.
feikot - специалист
ср фев 24, 2021 5:54 pmЦветомир Димитров написа:

Колкото и да не ти се вярва, дават. В сезона държа на склад от няколко модела около 1 000 лв на склад по повече от 10 броя от вид. Държа и 555 RXT, която е 1 850 лв, тя също се купува, макар и по-рядко. Ако имаш пари и пробваш една китайска коса и една маркова за 1 000 лв ще купиш марковата. Зависи, според джоба е. За 100 лв повече почти винаги има нещо по-хубаво, въпроса е до къде можеш да стигнеш
Не е само до джоба, а до рационалното харчене на средствата. За какво му е на човек (не визирам никого конкретно), който трябва просто да си поддържа дворчето спретнато, професионална мотокоса за близо 2000лв. ? Тия пари могат да отидат за нещо далеч по-полезно. Същото е и с телефоните, и с колите у нас. Като цяло бедният човек е такъв, защото не умее да борави със средствата си рационално. Адекватен човек със средна българска заплата (около 1500лв) разумно ли е да даде 3000лв за най-новия Iphone, или да купи и поддържа стара S-класа за 20к? Не е нормално, разбира се!
Точно това искам да кажа, няма лошо, нека се купува във всяка ценова група,просто едното е хоби другото е профи,колко човека си купуват Милуоки и колко в най-добрия случай Макита или Бош при ръчните. В работата гледам мангасарите косят само с хуски май са тия 555 които говорите,но тука косят десетки декари площи из цеховете и заводите. Аз обработвам 120 дка и имам доста вида косилна техника,прикачна,самоходна,ръчна и пр. за това казах че е важно да работи,а да не се робува на марката,ама дебелия като харчи незаслужената му пенсия държавна може да лопа колкото ще. Говоря за оправдан разход,но всеки сам решава за какво да си харчи парите естествено. Да,при скъпата няма толкова вибрации,по-малък разход,по-тиха,по-лека...но това са пренебрежими неща,ако ще се ползва по 30 мин 3 пъти в месеца, щото като се строши за 30 лв. комплект цилиндър решава въпроса или бобина за 15.
dragozow - майстор
Цветомир Димитров написа:

Кой модел? Ако се прави в САЩ ще е с произход САЩ. В смисъл нямаме един модел машини произведени на различни места и да даваме на свои хора произведените в САЩ, примерно.

Рационалното харчене е различно за бедния и богатия човек. Бедния не може да разбере богатия и обратно. Има всякакви случаи, може да е беден и да обича хубавите машини, ще я купи и ще я отгладува, може да е богат и да не му пука или да е стиснат, тогава ще си купи от OLX за 160 лв. Общо взето случаи всякакви.
Цветомир Димитров - специалист
чет фев 25, 2021 9:46 amdragozow написа:

Кой модел? Ако се прави в САЩ ще е с произход САЩ. В смисъл нямаме един модел машини произведени на различни места и да даваме на свои хора произведените в САЩ, примерно.

Рационалното харчене е различно за бедния и богатия човек. Бедния не може да разбере богатия и обратно. Има всякакви случаи, може да е беден и да обича хубавите машини, ще я купи и ще я отгладува, може да е богат и да не му пука или да е стиснат, тогава ще си купи от OLX за 160 лв. Общо взето случаи всякакви.
Позовавам се на колите-произвеждат един модел не само в една държава,за това интересувам :)
За B40BT elite питам
dragozow до колкото разбирам се занимаваш с продажбата на косачки-защо не направиш ревю на някоя,пък било то и на mcculloch-a
Soviet_Soldier - специалист
чет фев 25, 2021 9:56 amЦветомир Димитров написа:

Позовавам се на колите-произвеждат един модел не само в една държава,за това интересувам :)
За B40BT elite питам
Въпросният модел B40BT може изобщо и да не се произвежда другаде, освен в Китай. И Щил са на подобен принцип, имат заводи в, Германия, САЩ, Китай, но примерно битовите, като FS-55 или при резачките MS-180, които са и най-продавани, след отварянето на завода си в Китай се произвеждат само там. Доколкото знам в САЩ и Германия произвеждат само професионалните си модели.
dragozow - майстор
чет фев 25, 2021 9:56 amЦветомир Димитров написа:
чет фев 25, 2021 9:46 amdragozow написа:

За B40BT elite питам
dragozow до колкото разбирам се занимаваш с продажбата на косачки-защо не направиш ревю на някоя,пък било то и на mcculloch-a
При машините не е точно така, правят се само в една страна. Имат различни заводи и в определен правят определени машини. Специално при McCulloch няма много развитие на нови машини, политика на фирмата майка. Правят модели на базата на стари машини на фирмата майка или евтини китайци. McCulloch беше много читава фирма до като не беше под шапката на Husqvarna, произвеждаха в Щатите, Бразилия, Мексико, Италия, Чехия и др. Моделите бяха за професионална употреба, здрави и лесни за ремонт. Сега са в един сегмент с Partner, машини за хипермаркети. Хубавите неща се случват при Husqvarna, там машините са с иновациите, по-мощни, по-леки и по-скъпи. B40 e хубава машинка.
Soviet_Soldier - специалист
съб фев 27, 2021 4:14 pmdragozow написа:

При машините не е точно така, правят се само в една страна. Имат различни заводи и в определен правят определени машини. Специално при McCulloch няма много развитие на нови машини, политика на фирмата майка. Правят модели на базата на стари машини на фирмата майка или евтини китайци. McCulloch беше много читава фирма до като не беше под шапката на Husqvarna, произвеждаха в Щатите, Бразилия, Мексико, Италия, Чехия и др. Моделите бяха за професионална употреба, здрави и лесни за ремонт. Сега са в един сегмент с Partner, машини за хипермаркети. Хубавите неща се случват при Husqvarna, там машините са с иновациите, по-мощни, по-леки и по-скъпи. B40 e хубава машинка.
Напълно съм съгласен. Преди години McCulloch правеха много качествена и разнообразна техника, включително професионална, но щом са стигнали до там, че да ги купува Husqvarna, явно са били пред фалит. Partner и Poulan в момента, мисля че са още по-зле с по няколко модела битови резачки, при това с не особено добри отзиви относно бензиновите. Мисля че Husqvarna купиха и Zenoah от Komatsu, но това е положението. Китайците са много силна конкуренция в тая сфера и оцеляват само най-добрите от старите брандове, като Husqvarna, Stihl, Yamabiko, Emak.
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: