Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
съб юни 04, 2022 5:41 pmky-kyy написа:
съб юни 04, 2022 5:36 pmkr1100 написа:

черния дроб омазнен и....
Не го слушай, има скрити 200 кила ракия....Ще се жени, затва ги пази :rolleyes:
Аха, ма в кладенеца и под наноса. Някой да слезне да рови, аз ще дърпам 26м.
После делим на две, домат и краставица пращят, а на ВиКто...........
Оффф, другата седмица го дават да вали!!! Само град да няма!
ky-kyy - майстор
Ай, ти да слезнеш, па аз ща дърпам :supz:
kr1100 - майстор
съб юни 04, 2022 6:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Оффф, другата седмица го дават да вали!!! Само град да няма!
Не мой се коси - опънал съм мрежата над оранжерията :partyman:
kr1100 - майстор
първите 2 тиквички са на грила вече. Едната не съм я видял навреме и е 1,5 педя дълга. :?
пет юни 10, 2022 6:31 pmkr1100 написа:
първите 2 тиквички са на грила вече. Едната не съм я видял навреме и е 1,5 педя дълга. :?
Викаш, да идвам с пържолите и да ги мятаме по градинарски?!!
съб юни 04, 2022 7:05 pmky-kyy написа:
Ай, ти да слезнеш, па аз ща дърпам :supz:
Долу е хладинка, а ти само пУсни мезенце за виното!
шоп - майстор
Млад градинар съм, от 3-4 години се занимавам любителски, но с такива такива дъждове не бях се сблъсквал.

Домати, краставици, патладжан, пипер.. са ОК. На високи лехи са и мулчирани с трева.
Обаче с ягодите го закъсах. Мулирани са с найлон.
Всеки ден влизам и бера по 2-3 килограма, но има и още толкова загнили и мухлясали от прекомерна вода зрели плодове!!!

Въпреки, че е мързеливо ягоди върху найлон си мисля дали не бъркам някъде и дали няма нещо по-ефективно. Например ягоди мулчирани със слама?
Последна промяна от шоп на нед юни 12, 2022 7:44 pm, променено общо 1 път.
chapara - майстор
Мисля слама върху наелона. Аз съм без наелон но слагам под ягодите трева да ги дистанцирам от почвата. Където няма е леш.
miroki - майстор
Трифоне, забравих да се похваля, вече хапвам от Чили чушките.
А твоите се гласят да цъфтят. Смесих ги и не знам коя, от кои е. Държа ги саксийни на работа за обедната почивка. С този Ковид се научихме да си носим храна.
вт юни 14, 2022 5:33 pmmiroki написа:
Трифоне, забравих да се похваля, вече хапвам от Чили чушките.
А твоите се гласят да цъфтят. Смесих ги и не знам коя, от кои е. Държа ги саксийни на работа за обедната почивка. С този Ковид се научихме да си носим храна.
Аз съм назад, тая година, Миро. Закъснях с посяването, по скоро първото не ми се получи.
Разсадът, от твоите семена- пипер и Чили, върви по як.
Едва днес успях да оплевя насажденията, да вземат въздух. Всичко на ръка, дълбоко в джунглата.
Утре продължавам около лозите, а следващите почивки ще бръмча леко между редовете домати.

Мексиканката расте до метър на височина. Една реколта, от един храст, е достатъчна за една година на любител лютивояд. После си го прибираш със саксията у дома и ядеш прясно през зимата, а сушеното остава.
kr1100 - майстор
От преди 3 дена подметнах ръгбестия домат, а и краставиците са се нароирли. Ама вече се отигвам на тиквички/ тази вечер ще са с националното китайско ястие., а и от репички не се оплаквам. Вече премина времето на лютивата трева / Кресон а/ Магданоз в правоъгълни саксии над 20 см височина. Първия набор бамя се отчете х лцук. Но с пиперките съм назад, пак пресявах заради дъждовете.Патладжана върви на височина , ама плод тук там. Засях и алабаша, но и той нефелен.
Сливите ще се отчетат добре, не сврвам да слагам подпирачки ,че се трошат клони. Кайсии има, зарзалата нещо е малко и дребна. Ако не стане някакъв катаклизъм ябълки пак ще има много и круши.
Някой градски, ако му се бере вишни да пристига.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: