Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон юли 18, 2022 11:35 ammiroki написа:
Аз, две чушки ти дадох. Не бяха ли люти като ги счупи.
А пипера може да се е опрашил. Но не помня какво съм ти давал. За сега лютив при мен няма.
...
А твоите чушки още растат, да взема да ги подрежа, аз саксийни ги гледам скоро ще подминат прозорецът. И не се разклоняват никъде. Върлини.
:-D
Пипера е с камбите на Преслито. Дебел колкото показалец и дълъг, подобен на чорбаджийска чушка- люти ми много добре.
Чилито е по скоро като дребен пипер и няма люто. Сято е само с лютиви сортове, на около 10 метра от сладките.
Трябва да пробвам камбите и ще си каже дали са мърсували прашоално.
На мен не ми пречи, само няма да мога да си събера семена.
Арбола при мен става около метър висок, с много разклонения, като храстче. Един ми стига за цяла година. Тази обаче, растенията ми не вървят.
miroki - майстор
пон юли 18, 2022 12:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон юли 18, 2022 11:35 ammiroki написа:
Аз, две чушки ти дадох. Не бяха ли люти като ги счупи.
А пипера може да се е опрашил. Но не помня какво съм ти давал. За сега лютив при мен няма.
...
А твоите чушки още растат, да взема да ги подрежа, аз саксийни ги гледам скоро ще подминат прозорецът. И не се разклоняват никъде. Върлини.
:-D
Пипера е с камбите на Преслито. Дебел колкото показалец и дълъг, подобен на чорбаджийска чушка- люти ми много добре.
Чилито е по скоро като дребен пипер и няма люто. Сято е само с лютиви сортове, на около 10 метра от сладките.
Трябва да пробвам камбите и ще си каже дали са мърсували прашоално.
На мен не ми пречи, само няма да мога да си събера семена.
Арбола при мен става около метър висок, с много разклонения, като храстче. Един ми стига за цяла година. Тази обаче, растенията ми не вървят.
Това, което ти прилича на чорбаджийска е чилито. Но не се набръчква, като тях. И е малко по-малко и тънкостенно.
...
Значи да махна другите, че не е само. А втората чушка каква беше? И двете ги сях в една голяма саксия и са поне 10 корена, като мислех, че са като саксийните. Но за сега не ги различавам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Понеже гледам градина през монитор... Това са чужди домати, хвалят ги на вкус. Сан Дженаро.... В родината им отглеждали масово над 200 сорта... Ех!

Прикачен файл

СанДженаро.jpg
СанДженаро.jpg (85.67 KиБ) Видяна 868 пъти
Andri01 - майстор
Интересни доматки, длъжки.... Заместители на краставиците , е не само за салатката,разбира се!! :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ср юли 20, 2022 10:17 pmAndri01 написа:
Интересни доматки, длъжки.... Заместители на краставиците , е не само за салатката,разбира се!! :?
Винаги простак.
Никой ли не ти е казвал, че не е ОК?
Andri01 - майстор
Ауу, и що бе како? :shock: Имах в предвид,че краставичките се хрупат и сурови - питай внука ми! Или ти по призумция първо се сещаш за...и после салатката!! :?
infomar
ср юли 20, 2022 10:19 pmn_a написа:
ср юли 20, 2022 10:17 pmAndri01 написа:
Заместители на краставиците , е не само за салатката,разбира се!! :?
Винаги простак.
Много са му казвали, но администратора на форума го лансира и пази. Заради такива като него много напуснаха форума.
Andri01 - майстор
Кака разбира от майтап,но ти нещо много на сериозно се вземаш!! Простено ти е, щом админа те търпи! Сега ще се обади и "интелигентното"гугълче . :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет юли 21, 2022 11:53 amAndri01 написа:
Кака разбира от майтап,но ти нещо много на сериозно се вземаш!! Простено ти е, щом админа те търпи! Сега ще се обади и "интелигентното"гугълче . :lol:
Не, не разбирам от майтап. Писнало ми е да толерирам дебелашки изцепки, щото съм много интелигентна, възпитана, разбрана и толерантна! На мен да е, наври си хумора не у макинта си, ми у баща си, защото, то, явно, оттам някъде е излязло. Не е смешно, не е интересно, не е забавно. Не си интересен, не си забавен. Ако бе поне малко интелигентен, като ти се покаже, да млъкнеш, да се пообереш и да продължиш... Но не би
Предлагам да оставим настрана "Тути-фрутито" и да се върнем в Плод-зеленчука с Мир и Любов!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: