• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Andri01 - майстор
"...ако кратуната не беше толкова скапана, може би щях да карам още,но....." - чия? :?
iivanov - майстор
Всъщност най-досадния проблем е слепването , а не късането. Тества се на жилава трева. Пробвай , Стефане , и сподели , че нещо цената ме кефи.

Някой щиладжия ползвал ли е главата poly cut. Дайте и някаква ориентировъчна цена , че нещо не мога да намеря.
Stefan_62 - майстор
Старата ми / оригиналната/ шпула е за 2мм. корда, но понеже се скапа, днес си взех от Практикер шпула за 2.4мм. корда същият модел като за косачката. Като си отида утре на село първата ми работа ще е да изпробвам новата шпула с новата корда и ще пиша отзиви за издражливостта на кордата. Просто ме поблазни цената и затова я взех /като качество тепърва ще видя как е/, до сега все взимах корди 15м. за по 5-6лв., уж маркови, но заминаваха за отрицателно време. Не, че и тази няма да замине за отрицателно време, но поне излиза по-евтино. Иначе реално погледнато всичко е китайско, въпросът е за къде е произведено, за белият или за третият свят :lol:.
Последна промяна от Stefan_62 на чет юни 04, 2015 9:19 pm, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Някой щиладжия ползвал ли е главата poly cut. Дайте и някаква ориентировъчна цена , че нещо не мога да намеря.
Иво ето ти малко материал за избор.
http://www.tradernet.bg/index.php?show= ... bcatpage=1
В нета има доста написано за тях и като параметри и като цени. Напиши вълшебната думичка "Глава за косене PolyCut" в чичо Гугъл и ще ти излезе доста материял за избор.
iivanov - майстор
Stefan_62 написа:
уж маркови, но заминаваха за отрицателно време.
Всъщност няма универсална здрава корда. Марките предлагат разнообразие от решения ,за различни проблеми и треви. Ако сложиш грешната корда на грешната трева , резултатът е :vom: . Обаче излиза скъпо да подържаш наличности за всички случаи. Аз затова и разпитвам за poly cut.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Аз затова и разпитвам за poly cut.
Добро решение е спрямо разхода на корда, но трябва да се внимава с тези пластмасови ножове, че ми се струва и при най-малкото съприкосновение с твър предмет, че ще се чупят. Пише, че са сменяеми, но не открих някъде да ги дават къто консуматив и цена.
iivanov - майстор
Орегон имат едно подобно решение , но там вместо ножчета има някаква назъбена свръхкорда. Та тези корди бяха на 60+ лв за около 150 броя. Струва ми се приемлива цена , но не знам , колко "свръх" е тази свръхкорда. :?
Илчо Илиев - майстор
Andri01 написа:
"...ако кратуната не беше толкова скапана, може би щях да карам още,но....." - чия? :?
Ами почеши се още малко и може и да се сетиш.... :lol:
Svetoslavoff1 - майстор
Аз по-лани си взех една опаковка корда на Геко 100м и още имам доволно. Ама да ви питам нещо друго.
Основно кося с косачка, имам и ел коса Викинг за около бордюри, пътеки и тн. Та последния път като зареждах главата с корда като че ли имаше по-голям луфт на вала, където се хваща с гайка главата. Пък и от време на време както се появяват, така и изчезват някакви вибрации. Ел косата е сравнитрелно стара, на повече от 10г. Дали вече плаче за някаква профилактика, ако нещо лагери... :? Пък в описанието си пише, че не била необходима поддръжка, освен смяна на корда. Ще съм благодарен за съвет от знаещи и препатили.
:partyman:
Тани - модератор
Коментирано ли е някъде за какво се използват различните профили на кордата? засега съм косил само с квадратна 2,7мм и нямам база за сравнение. Онзи ден дадох 11 лева за 16м. корда, изчислена за 2 зареждания и за 2 дни свърши. Ядосах се, че не попитах предварително за цената. Сега смятам да си купя голяма макара, но не знам какъв профил да избера, а е важно защото ще кося с нея повече от година :? Освен това, за едни и същи пари мога да взема 2,7мм или около 30% по-дълга 2,4мм корда. Коя е за предпочитане?
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: