Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
При мен вратите се отварят почти до горе. Но ще следя температурата и ще коментирам. Мрежата я сложих понеже ми обхваща и мястото за редовете и да мога тази неделя да почна да вадя разсада. Но тя моята е 30%
kr1100 - майстор
чет май 11, 2023 9:53 ammiroki написа:
При мен вратите се отварят почти до горе. Но ще следя температурата и ще коментирам. Мрежата я сложих понеже ми обхваща и мястото за редовете и да мога тази неделя да почна да вадя разсада. Но тя моята е 30%
При мен са 5 капандури + 2 врати. варите ги отварям сега само през деня, даже при силен студен вятър северната е затворена. преди така да застудее след 6.05 южната врата беше отворена постояно.
На вратите има комарници, както и мрежа /у комари по капандурите - така не пръскам с инсектициди.
А мрежата ми отгоре е с 40% засенчване. След средата на юли пускам и вертикална мрежа от западната страна, че слънцето много гори.
miroki - майстор
пет май 12, 2023 9:06 amkr1100 написа:
чет май 11, 2023 9:53 ammiroki написа:
При мен са 5 капандури + 2 врати. варите ги отварям сега само през деня, даже при силен студен вятър северната е затворена. преди така да застудее след 6.05 южната врата беше отворена постояно.
На вратите има комарници, както и мрежа /у комари по капандурите - така не пръскам с инсектициди.
А мрежата ми отгоре е с 40% засенчване. След средата на юли пускам и вертикална мрежа от западната страна, че слънцето много гори.
Твоята колко на колко метра беше?
kr1100 - майстор
пет май 12, 2023 2:03 pmmiroki написа:
10m
miroki - майстор
пет май 12, 2023 7:26 pmkr1100 написа:
пет май 12, 2023 2:03 pmmiroki написа:
10m
Моята е 7 на 2 и вратите 85см предвидих 4 прозореца, за сега монтирах един посредата. Поради проблем с останалите. И ще изчакам да видя дали ще е достатъчно. Покрай вратите остава малко място и се вентилира прилично. Мрежите за комари спират не малко. И май заради тях ще трябва още един прозорец. Но откак сложих засенчващата нещата се кротнаха засега. А от запад имам лешници и правят сянка.
..

Доматите ги извадих навън. Днес и пипера почвам.
kr1100 - майстор
Днес набучих 26 бр. алабаш и 8 патладжан.
Почвата се сби много където не е копано.
Indianec 2 - специалист
Покрай това време не мога да си загърля картофите, а взеха да наддават сериозно.
Нещо ми дойде до тук от тези дъждове.
miroki - майстор
Картофите за другата седмица оставих. Но се събра една кутийка бръмбари.
Тази година се спирам на 120 корена домати, поради липса на вода в кладенецът.
kr1100 - майстор
вт май 16, 2023 9:49 ammiroki написа:
Тази година се спирам на 120 корена домати, поради липса на вода в кладенецът.
Ти от бръмбари се оплакваш, аз от листни въшки - идат от съседите. А и захранването на мравките борната киселина ми намаля - трябва да зареждам, че и за капковото ми трябва.
Складирай вода в някакъв резервоар. И дъждовна , ако вали някога в резервоара.

Добре ,че ме подсети да премеря колко е нивото на водата в кладенеца.Началото на март беше 1,95-1,97 м леко се е покачило от есента 1,85м , а е имало години дето като се надвеся над пръстените и с ръка съм стигал водата / дъното е на 8,5м/.
Чуфки разсад ще купувам .
Лошото е ,че плексита се обади пак силно и ще трябва да ставам левичар :?
vlax - майстор
вт май 16, 2023 5:27 pmkr1100 написа:
... а е имало години дето като се надвеся над пръстените и с ръка съм стигал водата / дъното е на 8,5м/.
Не е било скоро :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: