• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MamaMy - майстор
При нас е каластирка.
gogosto написа:
Хора бе като чета ум не ми го побира. Как ви харесват тези дворове на чиста земя. Няма ли косачки за вас и естествено и красиво ще бъде когато е окосено. Само допълвате всеобщото ни отравяне с тези хербициди. Аз и тротоара си почиствам с бензиновата коса и става перфектно. Имам един комшия той пръска, както чета, че вие го правите и от неговия двор съм намразил тез хербициди то все едно ядрена бомба му е падала в двора така изглежда.
Колега, представите ти за двор е само от това което си виждал. Има терени както примерно е при мен, които трябва да се обработват с динамит. При мен двора е като каменна кариера. Имам обработваема част (градинка с цветя) около 20 м2. На фона на 1,7 декара е като стотинка. Цялата пръст е докарана със самосвали от друго място. Дори само покрай пътеките да хвана с тримера, на всяко косене ми трябват по 5 метра корда. На всеки окосен метър се налага да вадя.
gogosto - специалист
Тримера ако е на ток е така, но ако е бензинов няма как да изхаби кордата толкова лесно. Аз от 6 години кося само с бензинов и на две години по едно руло корда хабя 15м. Сега 6 та година и главата се изпили, но измислих как да я преработя без да купувам нова. Също е важно качеството на кордата имал съм корда която се къса от по дебели треви и трябва да спирам за да отварям главата. В момента съм втора година с една корда, която никога не се е късала в основата. Така, че и супер трудни терени не би трябвало да те плашат, ако косата е бензинова и имаш хубава корда.
kr1100 - майстор
gogosto написа:
но ако е бензинов няма как да изхаби кордата толкова лесно. Аз от 6 години кося само с бензинов и на две години по едно руло корда хабя 15м. .
Недей разправя хуморески. :? Или косиш много малка площ или косиш 1 път в година.
gogosto - специалист
поне четри пъти в годината на две места терена с трева е приблизително 700 м2
Stefan_62 - майстор
gogosto написа:
Тримера ако е на ток е така, но ако е бензинов няма как да изхаби кордата толкова лесно.
И каква е разликата :?
Neno Er - специалист
Най-качествения и сигурен хербицид е "Мотикан".
MamaMy - майстор
Кордата не се износва и къса от работа, а защото се закача по острите ръбове на камъните. Не знам какви са тези бурени които растат върху скала. Ако е култивирано растение то иска наторяване, окопаване, поливане и пак накрая нищо :?
Stefan_62 - майстор
Neno Er написа:
И след него никне трева :lol:
Stefan_62 - майстор
Neno Er написа:
И след него никне трева :lol:
iivanov - майстор
MamaMy написа:
...
Отвъди ли онези, лигавите, комуне не знам какво си?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Доза за пръскане с Глифоган" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: