• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gandalf_hsr - специалист
Да разрохква почвата и да подрязва тревата.Идеята ми е да го направя да може да бразди и да загърля лука и морковите,няма да се окопава машината.Нямам метални колела.
iivanov - майстор
Дали ще можеш да овладееш машината в реда?Аз ползвам такова самоделка,но машината ми е по-голяма и в лука не влизам.Ползвам го за картофи преди гърленето и за междуредията на доматите.Ползвал съм го и за зеле,но в ранните етапи на развитие.
ZMeyGorianin - майстор
gandalf_hsr написа:
Да разрохква почвата и да подрязва тревата.Идеята ми е да го направя да може да бразди и да загърля лука и морковите,няма да се окопава машината.Нямам метални колела.
Това с фрезите не става ли? Разрохквамето.
gandalf_hsr - специалист
Би трябвало да става и с фрезата да се фрезова в реда но ми се искаше да оправям и лука,че ми отнема цял ден да го бразда и загърлям и то трипъти за сезон.
iivanov - майстор
Губи се влага с фрезите,а и заравяш отсеченото.При някои плевели все едно ги разсаждаш.С култиватора работиш на няколко сантиметра дълбочина,колкото да разчупиш повърхностния слой.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Губи се влага с фрезите,а и заравяш отсеченото.При някои плевели все едно ги разсаждаш.С култиватора работиш на няколко сантиметра дълбочина,колкото да разчупиш повърхностния слой.
С фрезата също можеш да работиш на няколко сантиметра и да разчупваш повърхностният слой както култиватора /въпреки, че при по-дълбока обработка с него не разрохваш само повърхноста :lol: /, въпрос е на техника на фрезоването :lol:
Това е моята машинка :lol: :lol: :lol:

Прикачен файл

CAM00051.jpg

Прикачен файл

CAM00048.jpg
Kiril8305 - специалист
MuHu_yTpe написа:
Това е моята машинка :lol: :lol: :lol:
Браво , и аз такова нещо мисля на моята машинка само , че ти си късметлия да си изровил два от малките загърлячи.
За картофи и царевица ще е перфектно.
kuger - майстор
Да се включа и аз. Преди време дърпах тия неща + един култиватор с десетина малки лястовички, с тракторче 8 коня.
Да предупредя, тия двете много трудно ще ги дърпате с мотофреза. Нужен е тежък мотоблок, още по-добре ако е дизел. Плугчето се оказа малко за тракторчето /двойка му е майката/, браздира вървеше като кученце отзад, но веднаж пробвах в неорано и му поусуках напречната греда /реших проблема с дебела шина :-D /.
Ами, трактора си намери нов чорбаджия, и тия сега дремят в гаража. На фрезата няма да ги пробвам, стига ми, че дърпа ремаркето.
Прикачен файл:
CAM00051.jpg

Прикачен файл

plug.jpg
plug.jpg (114.42 KиБ) Видяна 9402 пъти
Да ти кажа мотокултиватора е 9 коня и е дизел , има достатъчно мощност и за това твое плугче само да може да се прикачи :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Тема "Прикачен инвентар за мотофреза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: