• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Логиката е,ако тръгне да става сакатлък,да пуснеш съединителя и машината да спре.Ако е обратното може и да нямаш време и възможност да реагираш.
Stefan_62 - майстор
Йордан написа:
Затова питам.Тя в момента е с гумените колела,като включа на скорост не трябва да тръгва преди да съм стиснал съединителя,нали.Предполагам с една две проби да не съм я съсипал.
Ами подпри я някък си /ако трябва на трупчета/ така, че да не опират колелата в земята и тогава регулирай /при запален двигател/ жилото обратно на това което си пипал, както ти обясних в по-горният си пост. По това което си писъл стигам до извода, че щом я запалиш и включиш на скорост и тя тръгва, а не трябва да е така. Помисли малко :?
stiv1961 - майстор
Йордан написа:
Затова питам.Тя в момента е с гумените колела,като включа на скорост не трябва да тръгва преди да съм стиснал съединителя,нали.Предполагам с една две проби да не съм я съсипал.
Точно така, но стискаш съединителя плавно, както го отпускаш плавно при мАторетките :) Аз за разлика от теб направих поне 5-6 проби :-D преди да се усетя, но кучата марка издържа :)
iva6ki - специалист
Колеги да ползвам темата да питам.Всяка година ли сменяте масло
,че аз имам едно китайче дето работя 3-4часа на година и сменявам
всяка година масло.Мога ли да се изхитря на по дълъг период да сменям :roll:
stiv1961 - майстор
Аз примерно при всяко използване на фрезата си записвам в една тетрадка колко часа/ горе долу/ е работила. Сега като стане на 20 моточаса ще го сменям пак. Първия път го смених на 5 моточаса- 2011 г.
iva6ki - специалист
Ей много си бърз :-D .Значи ще се проба на две години
или 20моточаса. :) ,пък и да я скапя поне е евтина.
stiv1961 - майстор
Изчакай още малко, моето мнение не е меродавно :)
iva6ki - специалист
Аз се бях навил,трябваше ми някой да ме бутне леко по наклона :lol:
Stefan_62 - майстор
Моята я имам от 2004г. и я използвам доста сериозно лятото. Първите две години и сменях маслото на мото часове, но след това го сменям всяка есен след като приключа със земедилието, преди да я зазимя. Вече 8г. ми служи вярно и съм нямал проблеми. Важното е да се сменя в началото по-често /както е описано в ръководството/ докато се разработи двигателя, след това е достатъчно един път в годината.
iivanov - майстор
iva6ki написа:
Ей много си бърз :-D .Значи ще се проба на две години
или 20моточаса. :) ,пък и да я скапя поне е евтина.
Кви 20 мч бе,човек?!!След първата смяна пердашиш до 100.Само не знам дали с времето няма да се получат отлагания. :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Питане за мотофреза-коя да избера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: