• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Ами точно ти говориш че си поръчал от тези Лидълските програматори за един цол - 33 милиметра. Към него вървят и преходници за 3/4 цола. Захранва се с две батерийки. Даже са му написали препоръчителен дебит 28 литра в минута. :) Или бъркам нещо?
http://www.ebay.de/itm/TOP-FLORABEST-Be ... 0722451120
Специално тези налягането ГИ БЪРКА дали въобще ще затварят или отварят. И какво е значението колко ще се ползва? Или по-скоро няма да се ползва за гравитично.
То автоматичното поливане не се прави само за когато не си там, а да ти пести време и труд дори и да си там. Освен това идеята е да полива през нощта, когато спиш и когато е най-удачното време за поливки.
:partyman:
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Освен това идеята е да полива през нощта, когато спиш и когато е най-удачното време за поливки.:partyman:
Добре не споря, както казах или ще съм 70лв. назад или ще поливам от чешмата с прогроматорите. Поливките през лятото не ме бъркат когато съм там, а и поливам от около 04.30-05.00ч. сутринта, когато вече температурата в оранжерията се е изравнила с външната.
hidrazin - майстор
Ще чакаме резултат. Успех и късмет.
Stefan_62 - майстор
hidrazin написа:
Ще чакаме резултат. Успех и късмет. :partyman:
Изображение благодаря, когато започнат поливките ще пиша как стоят нещата :partyman:
hidrazin - майстор
Е, разбира се има и решение за в случай че не стане. Просто трябва в бидоня да се поддържа някакво налягане от порядъка на 0,5-1 атмосфера. Лесно е за изпълнение, но си е играчка и допълнително натоварва цената.
MamaMy - майстор
To може и хидрофор на изхода на бидона да монтира. Всичко опира до едни пари. :-D
angel_ov - специалист
Stefan_62 написа:
hidrazin написа:
Освен това идеята е да полива през нощта, когато спиш и когато е най-удачното време за поливки.:partyman:
Добре не споря, както казах или ще съм 70лв. назад или ще поливам от чешмата с прогроматорите. Поливките през лятото не ме бъркат когато съм там, а и поливам от около 04.30-05.00ч. сутринта, когато вече температурата в оранжерията се е изравнила с външната.
Лошо! :? На вилата нямам централен водопровод. Но моя програматор така като го слушам как отваря и затваря не ми прилича на електромагнитен клапан. По скоро имам чувството че е механичен със сферичен елемент. Май ще го пробвам на самотек в банята :idea: . Според резултата после ще хвърля едно око да видя кой живее вътре.
iivanov - майстор
angel_ov написа:

Лошо! :? На вилата нямам централен водопровод.
Откъде ще взимаш водата?
moreno - специалист
Лошо! :? На вилата нямам централен водопровод. Но моя програматор така като го слушам как отваря и затваря не ми прилича на електромагнитен клапан. По скоро имам чувството че е механичен със сферичен елемент. Май ще го пробвам на самотек в банята :idea: . Според резултата после ще хвърля едно око да видя кой живее вътре.[/quote]

Механичен е моя,с нещо като моторче което завърта механизъм .
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: