• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
VLADO66 написа:
Двигателя от другия проект с каква мощност е :? и дали това ще стане http://vikiwat.com/product/16526/kontro ... rev.3.html
250 W, в същия сайт намерих и по- евтин контролер
http://vikiwat.com/kit-sirius-kontroler-za-motor.html
ама да не разводняваме темата....
atanasov2004 - специалист
Привет момчета :) Темата станала интересна...Аз вероятно ще купувам електрическа гръбна. Понеже съм лозаро-винар :-D и си трябва добра техника. Другото е компромис и много хамалогия...Както писах к`во ли не съм патил с
пръскачките...да не отварям темата за старите гръбни медни че като се спука гумената мембрана и ти измива и задника чак :-D :-D :-D...Добре е да е електрическа щото прави равномерно пръскане като мъгла и се спестява и
препарат и време.
Относно правенето на пръскачка: Мой втори братовчед си направи уникална пръскачка за лозе. Ще снимам и ще кача
В общи линиии: поставка с 200л пластмасов бидон, малка китайска бензинова самозасмукваща помпа с която като увеличи оборотите/подаде газ/ и увеличава налягането, и останалото е маркучи и тръби-2 цола,от тези за ВиК с колена и тетки. Разпръсквачите са обикновени дюзи за гръбни пръскачки монтирани по пвц тръби....
Най важното е обаче че братовчед ми си има малък самоделен трактор около 16 коня...И сега страшно съжалявам че си продадох Трабанчето...Можеше да се мисли за някаква високо проходима пръскачка.
Интересна идея е метален резервоар с колела и малък бензинов компресор с колела и маркучи...Ще следя темата :)
Svetoslavoff1 - майстор
На село един комшия е с компресор, съд около 100л и над 50м маркуч с накрайник.
Stefan_62 - майстор
atanasov2004 написа:
В общи линиии: поставка с 200л пластмасов бидон, малка китайска бензинова самозасмукваща помпа с която като увеличи оборотите/подаде газ/ и увеличава налягането, и останалото е маркучи и тръби-2 цола,от тези за ВиК с колена и тетки. Разпръсквачите са обикновени дюзи за гръбни пръскачки монтирани по пвц тръби....
Най важното е обаче че братовчед ми си има малък самоделен трактор около 16 коня...И сега страшно съжалявам че си продадох Трабанчето...Можеше да се мисли за някаква високо проходима пръскачка.
Интересна идея е метален резервоар с колела и малък бензинов компресор с колела и маркучи...Ще следя темата :)
Svetoslavoff1 написа:
На село един комшия е с компресор, съд около 100л и над 50м маркуч с накрайник.
Идеите са добри, но механизирано става само на открити посеви и в овощни градини, в лозето зор ще влезеш с тракторче да пръскаш, освем ако междуредията не са на 1.10-1.20м. широки.
kabel96 - специалист
Влизаш влизаш на един варел 200 литра му слагаш ос с колела сядаш върху него и го дърпаш с фрезата между редовете.Помпа кой каквато има.Моята фреза си има вал за точно такава помпа.Снимки някога.
Stefan_62 - майстор
kabel96 написа:
Влизаш влизаш на един варел 200 литра му слагаш ос с колела сядаш върху него и го дърпаш с фрезата между редовете.Помпа кой каквато има.Моята фреза си има вал за точно такава помпа.Снимки някога.
Абе не , че не може да се влезе ама зависи колко са широки междуредията, на моите лозя както са 60-70см. междуредията зор ще управлявам и пръскам същевремено. Въпроса е да не се помпи на ръка пръскачката, а дали ще ходя пеша или моторизиран из лозето това не е проблем :lol:
horgasz - специалист
По въпроса за помпата - няма ли да стане от чистачки - някои автомобили пръскат бая силно. Случвало ми се е през 2-3 коли пред мен като си пръска някой стъклата, да пръска и моите. Подозирам, че по автоморгите ще са левчета.
teon - специалист
...тука се дадоха идеи за разни помпи - от резервоари на кола до чистачки,помпене с въздух и др...дайте да уточним каква 'помпа' ни е нужна - за течности или за газове...
stiv1961 - майстор
До колкото знам препаратите за растителна защита са течни :-D
teon - специалист
...и не само...има и тюкюрт на прах...едно време се пуфкаше против кюлеме със специални духалки и то сабахлян рано докато е по-влажно да се задържа прахоляка по гроздовете :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Гръбна пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: