• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Duke_BG - специалист
TMontana написа:
Колеги,дали водата в тези 1000л.бидони през лятото няма да се нагрява прекалено и да тече вряла, като се пусне в капковото,споделете опит как е при вас?! :)
нашия бидон даже е увит в черен найлон - направено е за да не зеленясва
по принцип се пуска вечер така че няма как да е вряла
а и виж на колко градуса ти излиза водата от сондата - и като си сметнеш дебита на капките ще разбереш че за час максимум, за колкото "изкапе" бидоня няма как да загрее толкова
kuger - майстор
TMontana написа:
Колеги,дали водата в тези 1000л.бидони през лятото няма да се нагрява прекалено и да тече вряла, като се пусне в капковото,споделете опит как е при вас?! :)
Споделям, пълен, увит с черен найлон, не става и да се окъпеш. На повърхността горе-долу бива, ама нали водата излиза отдолу? Ако си морж става:-D
TMontana - специалист
Здравейте отново колеги!Днес и аз монтирах капковото и се получи ето това! :) Лентовите маркучи си поливат нормално,но излезе един проблем,че тече не само от лентовите маркучи,а и от всяка друга връзка.Не мога да разбера защо е така,помагайте да оправим проблема,че то от там изтича повече отколкото от лентовия мяркуч. :)
Ето и малко снимков материал.

Прикачен файл

Изображение1077.jpg

Прикачен файл

Изображение1079.jpg

Прикачен файл

Изображение1080.jpg

Прикачен файл

Изображение1078.jpg

Прикачен файл

Изображение1081.jpg
gnt69 - майстор
Премазал си маркуча. Трябва хубав сряз с ножица за тръби или с ножовка, тръбата не трябва да се деформира. А дупките на тръбата за лентовия маркуч може със свердло. :partyman:
Djack - специалист
Когато и аз се престаравах и стягах много и при мен се получаваше така! На снадка където участва лентов маркуч, стягаш до момента в който запъне! Натегнеш ли повече, прехвърляш борда и започва да тече така!
Поздрави!
ZMeyGorianin - майстор
Прегледай си пак всички снадки които текат. Твърдия магистрален маркуч трябва да влезе през "О" ринга, който стои вкаран във фитинга и натискаш докато опре вътре в основата. Ако трябва използвай нещо мазно /веро/ на края на маркуча. С въртеливо движение и натискане става. Не е лесно, но за да не тече трябва да влезе докрая /като оная работа :-D /. Предварително издърпай гайката и конусната скоба назад да не ти пречат. Пръстена дето притиска "О" ринга трябва да е поставен на фитинга.
TMontana - специалист
Абе уж както трябва го отрязах с ножовката магистралния,не е смачкан,той е ф-25 и като че докрай го вкарвам и след това навивам докато спре да се върти и пак тече...явно нещо не правя правилно....може пък да не е напъхан до края наистина! :wink:
Днес го оставих да изтече,че то и от капачката на бидона капе...другия път като ида ще проверявам обстойно,трябва да стане,толкова труд му хвърлих...рамки правих,боядисвах и сега...! :)
ZMeyGorianin - майстор
И гледай сряза на маркуча да е прав- не под ъгъл. Така маркуча опира с цялата си площ в основата на фитинга и няма опасност да изплюе "О" ринга.
kuger - майстор
Със снадки проблеми съм нямал, дори и при леко овален маркуч. Маркуча му обираш мустаците и го набиваш до упор, верото много помага. Провери да не си обърнал конуса, широката част към снадката да е.
Дупките за кранчетата също ги чистиш от мустаци, много лесно късат гумичките. Първо нахлузваш гумичката, малко веро и тогава кранчето, ама внимателно.
Какво налягане имаш в системата, че така да тече? Имам чувството, че само си допрял маркуча до "О" пръстена, без да го вкараш до упор.
Аз си ги стягам снадките на ръка, ползвам вода от чешмата без регулатор на налягането и пак нямам проблеми. Регулирам от крана.
TMontana - специалист
Мустаците съм ги чистил,това бялото пръстенче го слагах и така и така...накрая ги оставих всички с широката част към снадката и пак тече...този "О" пръстен явно може да е объркал работата,защото не го знам кое точно е,щом не е това бялото пръстенче... :) Така си пръска от налягането на бидона само,доста е голямо налягането.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Капково напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: