Точно като плесен е,по най долните листа.Жалко,че изхвърлих листата,бяха 2-3 броя.Много ми прилича на мана която се появява по лозята.Според мен не е Алтернария,защото ги няма концентрираните образувания на кръговете.Какво ще кажете с какво да пръскам?
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
SEV
- специалист
208 мнения в "Моята скромна оранжерия"
ivanovbg
- майстор
Може, но като изсъхне, иначе може да мухляса като не се обръща и да направиш повече беля. И не във вадите а около корените. Иначе слагай найлони - непрозрачни!, картони, стари черги,... каквото намериш по земята около доматите. Ще се учудиш на ефекта.
Щом поливаш гравитачно , поливай сутрин и отваряй да се изпарява влагата.
И не се притеснявай, щом питаш,значи имаш желание да се научиш. От там до успеха е една крачка.

Щом поливаш гравитачно , поливай сутрин и отваряй да се изпарява влагата.
И не се притеснявай, щом питаш,значи имаш желание да се научиш. От там до успеха е една крачка.
ivanovbg
- майстор
iavor написа:Днес най-после сложих комбинирана тор и мулчирах по някакъв измислен начин. Следващата задача ще е да сложа бидон за поливане и течна тор . Иначе не го виждам с тези найлони.Екстра е станало. На година на поправителния вече ще си подготвен. Гледат ми се рядко краставиците - нормалното е към 50см между растенията. Отделно средния ред можеше да е двоен. Иначе губиш много място откъм краставичките. Може да бучнеш един ред пипер пред краставичките. Нали знаеш как да ги режеш? Много зависи от сорта.
iavor
- специалист
ivanovbg написа:Благодаря,ivanovbg ! Догодина се надявам да го направя като хората,живот и здраве !iavor написа:Днес най-после сложих комбинирана тор и мулчирах по някакъв измислен начин. Следващата задача ще е да сложа бидон за поливане и течна тор . Иначе не го виждам с тези найлони.Екстра е станало. На година на поправителния вече ще си подготвен. Гледат ми се рядко краставиците - нормалното е към 50см между растенията. Отделно средния ред можеше да е двоен. Иначе губиш много място откъм краставичките. Може да бучнеш един ред пипер пред краставичките. Нали знаеш как да ги режеш? Много зависи от сорта.
Краставиците са ми нарядко защото 10 корена ми идват много и тази година са само 6. Пред краставиците и аз мисля да слагам един ред пипер.Поне предишните години беше така.
Краставиците ми ги дадоха като Саладин ако е вярно.
Не разбрах за какво рязане ме питаш,но сигурно и това не знам ?
Martin.P
- специалист
SEV написа: Между другото минавайки с колата на 50 километра около Варна,случайно попаднах на една кравеферма в едно село.Хоп вътре и молба за тор,голям смях падна с шефа им.Не бил виждал човек да иска да си купи л@йна.Човека каза идвай,имало загнил,колкото искаш ще ти дам,пари не искал.Уговорих един Камаз да ми донесе един курс,само трябва да го завия с найлон като го сипе в нас,да не вземе да се разфунти.Ще им разгоня клиентите на съседните вили и хотели.Само не знам как ще вкарам камиона да влезе в Дружба.Другия вариант,чували и с някой бус.Внимавай да не завъдиш някоя сериозна колония попово прасе. Обикновено идват заедно с оборския тор.
Тема "Моята скромна оранжерия" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература