• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
Доколкото ми е известно диня в двор не вирее, така че не се хаби или поне не очаквай урожай. За другото не си закъснял - за експеримента не е лошо да опиташ и с рътене на семките.
Важното е мерак да има, а другото с времето се научава.
nikel - специалист
Днес посях картофите, бял боб,сладка царевица и бакла.Направих втора проба картофи под слама.От минало годишния експеримент съм много доволен.Сложих и стар лук за зелено за трети път.
шоп - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Изнесах и миналогодишната птича тор.Утре разхвърлям и по натам ще давам газ на фрезата.
Опитвал ли си птичата тор да я разтваряш в бидон и да поливаш с нея?
шоп написа:
Изнесах и миналогодишната птича тор....
Опитвал ли си птичата тор да я разтваряш в бидон и да поливаш с нея?
Не съм. Познат ми каза, че било голяма цапотия и реших да карам на лесния вариант.
Някой ако е опитвал мулчиране с надробени вършини, да сподели, моля!
kr1100 - майстор
preslav написа:
Andri01 написа:
Има го в големите "бакалии"-метален прерязан конус с дръжка в дъното. Отваря се на страни от пружина.
Разгледах няколко неща в нета - добра идея, която не знам как ще се държи в рохка почва, но опитът ще покаже.
Садилото скоро го имаше в ЛИДЛ .

@"Мулчиращо фолио между редовете,закрепено със скоби в краищата и по дължина с арматурна тел."
Дюбели 130 или 150 мм за топлоизолация също стават
шоп - майстор
Не съм. Познат ми каза, че било голяма цапотия и реших да карам на лесния вариант.
Опитай!
Въпреки, че от 25 години не се занимавам с градинарство така поливах с баба ми и баща ми.Имам доста литература по темата и във всички книги, учебници и наръчници по градинарство се препоръчва птичият тор да се разтваря във вода и да се полива с него.

Няма как да стане цапотия ако бидона с разтворен птичия тор подава разствор за гравитачно поливане.

Определено при капково напояване ще е трудно заради филтрирането! Но не и невъзможно :idea:
preslav - майстор
Изнесах и миналогодишната птича тор.Утре разхвърлям и по натам ще давам газ на фрезата.
Не допускай моята грешка и всичкото наведнъж - направи си пробен участък и разхвърляй тор само на него, сравни резултатите и догодина ще знаеш по колко и от какво да слагаш.
Моята работа малко като на агенцията ЕЖК, но миналата година комшията си порази всичкия разсад от преторяване с птичи тор - поне така се говори на пазара.
iivanov - майстор
preslav написа:
Доколкото ми е известно диня в двор не вирее, така че не се хаби или поне не очаквай урожай.
Чувал ли си за динени присадки ? Така садят професионалистите .
EDI - майстор
Аз птичия тор го ползвам за риболов само.Червеноперите и бабките полудяват, като го усетят. :lol:
iivanov - майстор
Щот не си пробвал пичи косъм . :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Тема "Тема за общи въпроси в градинарството ( бивша Привет Градинари )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: