За директните сортове и аз  така процедирам,но хибридите задължително на подложка.Ако трябва да издребняваме,подложката варира от вида почва и географска ширина.Не че няма да пуснат корени ,пръчка от хибриден сорт,ще пуснат.Обаче!Разстението ще е с къс живот,ще податливо на болести и самите грозда ще са едни нихелитести такива.Говоря от първо лице.Правих проби с пъчки от моето лозе,Хамбургски мискет,Велика и др.Новите лози нямат нищо общо с тези които са облагородени на подложка.След 7-8 години ги разкарах и си купих готови пръчки.
Не казвам че съм прав ,просто анализирам.
								
															
																															
																								
															Не казвам че съм прав ,просто анализирам.
 , ще ям грозде ми се струва.
 , ще ям грозде ми се струва.

 , а като ти остане за в бъдеще си гасиш пак за дръвчетата, слагаш я във вода за 48 часа и си ти.
 , а като ти остане за в бъдеще си гасиш пак за дръвчетата, слагаш я във вода за 48 часа и си ти. И твойто е кат грес като му източиш водата
  И твойто е кат грес като му източиш водата 
