• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ludmil - специалист
velsi написа:
Не виждам защо да не може. Но все пак машинката, която искаш да повториш е при тебе, не при нас. Ние можем да гадаем само.
O тази машина при мен е на съвсем друг принцип, тя няма помпа и пръскалки а само вентилатор
emil_v r - майстор
Какво ще кажеш за вентилатор като от видеокарта +
една дюза над него която капе в/у перката .
Има такива пръскачки за лозя , не съм го измислил аз .
Помпа не ти трябва , дории най- малките имат огромен дебит за тия нужди.
Просто една бутилка от минер. Н2О вдигната мааалко по- високо ,и маркуче от система за кРРРъв :evil:
Тва се пуска всеки час от едни програмируеми таймери по 15 лв .
kaishew - специалист
Мисля си ели е вазможно да съкратим помпата от системата и да ползваме газ под налягане, например СО2.И ако водата е преварена дали пак ще е опасна.
ceco78 - специалист
Е това е твоят варянт http://cgi.ebay.co.uk/Patio-Cooling-wat ... ltDomain_0 аз само бих му добавил един филтър за твърди частици,знаеш какво тече от чешмана някой път, и си готов . Някъде към 50 -60 лева излиза.
Dino написа:
На снимките съм показал необходимите елементи за направа на пръскалката. Тя се състои от:
1- адаптер за свързване с тръбата ( на тръбата се прави отвор толкова голям че като завиваш адаптера които има коносовидна резба да затегне добре)
2-дюзи -избора е голям, пръскащите по финна мъгла ще са по подходящи. Ние лично сме ползвали за подобна цел 2.2 )
3- дрипърс -предотвратява капенето след спиране и пускане на системата (избягва се потичането на вода от дюзата тъи като отначало налягането е ниско в тръбата и не е достатъчно да започне мигновено пръскане .Същото се получава и след спиране когато пък налягането пада под необходимото.Може обаче да се мине и без този елемент . Не е скъп ,ако ще е за 10 броики . Черният(3.1) които съм показал на снимката е разглобяем и ако се задръсти се отваря и почиства.
За филтър съм сигурен че някъде по магазинте ще се намери нещо подходящо да улавя дребните твърди частици .

http://www.netafim.com/product-category/mist-emitters
Нетафим са едни от най- добрите. Ето тук има точно такива за охлаждане чрез правене на мъгла.
http://www.phytotronics.com/
http://www.dripirrigation.com/index.php?cPath=39
Искам да направя система за овлажняване на въздуха във гъбарник,чрез директно връзване към водопровода,знаете ли къде могат да се закупят адаптери и дюзи за София?Благодаря
na6'ta mama - напреднал
Във връзка с идващите горещи дни, бих искала да подновя темата. Някой успял ли е да си направи система, или дори да се сдобие с такава на приемлива цена. Преди време имаше оферта в Бриколаж,ако не се лъжа, за 4 дюзи през метър и май помпа за 50 лв. Беше публикувана в неподходящ момент-есен и оставих за пролетта купуването и ... повече не го предложиха. Погледнах в нета, но не можах
да получа представа за това кой, какво и най-вече за колко.
Ще съм много благодарна за информация и в двете посоки-направи си сам и готов кит-комплект
lov - майстор
Пуснах я преди жегата. Дюзите ги закупих от ибея още миналата година комплект от 10 бр..Не си спомням точно цената но някъде около 3-4 лв. излизаше една дюза с диаметър на отвора 0.2мм. От там излизат доста по евтино при условия че тука които се предлагат са с по голям отвор и съответно мъглата е по едра. Захранват се директно от водопровода. Така са направени че се монтират директно върху полипропиленова тръба. Само се разпробиват отвори на местата на които искаш да ги монтираш. Монтира се и задължително филтър. Приспособих стандартен за водопровод като му добавих само елемент за финно очистване.
Опитах се да направя някоя снимка но трябва подходящо осветление и разстояние и за това не се получиха много добре. А и мъглата която правят дюзите е доста по финна от тези които съм виждал монтирани по разни кръчмета. Та може и за това да не стават снимките. Ако уцеля момент ще направя нови.

п.п. Тръбата е полипропилен просто съм сложил едно алуминиево фолио и за това изглежда като метална.
Направата на самата дюза в домашни условия не е невъзможна но едно е че ни си заслужава играта а и се изисква доста прецизна техника. Може да се претакова дявола но в крайна сметка ще излезе по скъпо.

Прикачен файл

P6120145.JPG

Прикачен файл

P6120143.JPG

Прикачен файл

P6120140.JPG
lov - майстор
Кога тези ги докараш под 2 литра на час и едрина на капките да не ровя че не помня колко точно бяха тогава ще ми ги хвалиш. Не обичам да пиша глупости но разликата е огромна.
Mega - специалист
Само да вметна за легионелата. При нея не е опасно ако пиеш заразена вода, опасно е ако я вдишаш. Точно там е насочено вниманието при тези разпръсквачи. Каквото и да има във водата при толкова финни капки го вдишваш гарантирано. А при легионелата леталитета е 15-20%, всеки може да прецени доколко е опасна!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Направа на система за водна мъгла" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: