• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Здравейте!
Е нямаше такова мислене за избора на тая коса. По принцип бързо ги решавам нещата. И не заради парите, а заради смисъла. (Като сложа това, че сменям работата и чаках резултатите от матурите за 7-клас със свито сърце и хич не ми беше до това)...Категорично съм в сектора (изграден от мненията тук плюс форумите на offroad bulgariа) на 90%, че "не си за маркова" . Избора беше между "хасковска коса" (през зимата на зор си взех една вибрациоонна помпа-руска от тях, много доволен.). Спря ме липсата на гаранция. Другите варианти бяха един Einhell-BBC 43 на промоция за 220 лв, тази от първа страница на форума от миналата година http://www.argo-market.com/Products/Details/1460, пазара в града ни за RTR (не помня точно модела), защото продавача подметна "Стига с тез райдъри-продаваше и от тях-вземи RTR-a" за 190 лв. Отделно жената с "Туй ся за к'во го вземаме?". Накрая поръчах от Драгозов http://www.argo-market.com/Products/Details/2551, за който колегата dpp пита преди два дни. Пристига в събота, тестове в понеделник, веднага ще пиша.
П.П. През пролетта на 2007 купих две мотофрези Pizma FORTECO F90R по интернет (едната гони 100 безпроблемни моточаса, за въпроси мога да съм полезен), в нета тогава имаше само две мнения и сякаш ми беше по-лесно. :wink:
Това засега.
Stefan_62 - майстор
Добре дошъл в отбора на форума, само не разбрах защо две мотофрези си взел :? , може би едната е за някой друг или промоцията е била 2 в 1. :drinkers:
EDI - майстор
Добре дошъл и от мен.Па може човека да оре две ниви, далечко една от друга, знае ли се. :-D :lol:
dpp - специалист
Базикайте се ..Аз сериозно се триумя за косачка и май наистина ще зема моторната от Драгозов.. Чакаме мнение от "новодошлия" да видим.. :-D
vrangelov - специалист
Тани написа:
Хмм... :? , явно съм се заблудил, че е била 2,4 а аз съм увеличил на своя глава на 2,7. Ще пробвам и тройка.
Чудя се обаче, при нормална трева при косене на 2-3 седмици, дали с по-дебела корда няма да се коси по-бавно и трудно. По-тънката корда не прорязва ли по-лесно тревата? На поддържана трева, кордата рядко се къса, дари когато е по-тънка.

Погледнах каталога. Явно аз съм се заблудил. Твоят и моят двигател са еднакви, но излиза, че им дават да въртят различни глави. При мен са сложили глава AutoCut 40-2, която я дават да се зарежда с корда 2,7mm. При теб главата трябва да е или AutoCut 25-2 или AutoCut 30-2. Ако е AutoCut 25-2, се зарежда с 2,4mm, ако е AutoCut 30-2 се зарежда с 2,7mm.
Не намирам къде съм видял, че мога да сложа 3mm.

Поздрави
Тани - модератор
vrangelov , моята дойде с глава 30-2. Ти помниш каква е моята коса, за разлика от мен :datz: Ходих до нея да прочета кой модел е :lol:! Каква е твоята, да не връщам страници назад? Моята дали няма да може да върти по-голямата глава :? , за да знам, когато се наложи да я сменям. Миналата седмица пробвах китайчето на братовчед ми и му дадох да пробва моята. Каза че била "като кросов мотор - не дава да ѝ подадеш газ" и че реже с половин обороти без да се оплита и спира в по-гъсти треви. Това ме навежда на мисълта, че по-голяма глава няма да ѝ е проблем. Има достатъчен въртящ момент да я развърти бързо.

Ще можеш ли да ми дадеш линк към каталога, който си разглеждал, защото на страницата на Щил не успях да открия нито каква глава мога да сложа, нито коя глава с каква корда работи. Моя модел трябва да е някаква екзотика, защото почти никъде не се споменава :shock:
iivanov - майстор
Тани, косата ти е с идея по-мощна от моята и с няколко от на vrangelov . Или аз поне така си мисля. :? И модела ти всъщност е масов - на него залагат , кметовете циции , дето се мъчат да минат тънко. :-D
vrangelov - специалист
Пускам линковете.
Каталог (Стр. 90)
Инструкции за употреба FS 240(стр.17)
Инструкции за употреба FS 360(стр.18)

P.S.

При мен има малко разминаване в страниците на инстукциите. Там където Adobe Reader твърди, че се намирам на страница 17, е номерирано като страница 15, там където трябва да е 18, е написано 16.
При каталога страниците си отговарят.
Последна промяна от vrangelov на чет юни 04, 2015 4:27 pm, променено общо 1 път.
Добре заварил!
Фрезите- една за мен, качих я на колата, фрезовах на тъщата (на 50 километра са селата), тя каза, че иска (мотофреза :lol: ), имала парите и тъй. Идваха в кашони с куриер полуразглобени. :) Малко бях със свито сърце, щото моята беше минала само 2 часа и не знаех още на какво попадам.
Иначе за косата задължително ще пиша като я взема, обещавам.
Тани - модератор
Благодаря за линковете! Надявам се да са полезни и за други хора. Прегледах ги на бързо и така и не разбрах с каква глава се ползват кордите над 2,7 мм :?
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: