Сори за снимките ама ги качвах от компа, но като цъкна на снимката да се види и я завърта правилно, що така не знам. 

пон май 29, 2023 12:42 pmБаш Майсторо написа: ......Така имам една идея, която ще пробвам за засенчващата мрежата, а какво ще излезе не знам. Решил съм на гаража на стената да анкерирам здраво куки/ планки, стрещу него на оградата при лозичките имам колове, като някои ще удължа и смятам да опъна дебела поцинкована тел върху която ще изпъвам мрежата. Мога да го направя едноскатно или двускатно с било в средата, не знам как е по - добре. Ще опитам да стане лесно за разпъване и събиране привързана със свински опашки като перде за теловете 3 - 4 броя. Сега дали ще издържи на градушка не знам , но мен ми за слънцето най - вече и то точно в тази част, защото другата го върти има сгради хвърлят сянка, а тази лятото е огън.1. Вместо поцинкована тел - проволка 3mm с PVC покритие. Обтегачи задължително./При мен е 12м проволката/.
пон май 29, 2023 6:15 pmkr1100 написа:
1. Вместо поцинкована тел - проволка 3mm с PVC покритие. Обтегачи задължително./При мен е 12м проволката/.
2. 2 скатно е по- добре с оглед градушка -леда пада в страни. Ако е плоска мрежата в средата става джоб пълен с лед и тежи- може да се скъса мрежата, да поддаде закрепването, коловете.
Мерси за съвета, обтегачи и аз задължително ползвам, много добре се опъва. Стоманеното въже какво му е предимството пред дебела хубава тел, относно мрежата де, вчера гледах това:
https://praktis.bg/stomaneno-potsinkova ... m-din-3055
Има и по - дебели ама идват по - скъпо, трябват ми 33 метра, това ме устройва като цена, пък и колко да тежи 40 - 50 кв. м. мрежа разпределена на три въжета. Но ще трябва и някакви скоби за кримпване да се вземат за да станат уши на въжето за закачане, а телът усукваш и готово. Нямам специални клещи за кримпване, но имам чук и наковалня смятам ще свършат работа, едно време жилата на мотора ги плесках с гайки.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: