• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vlad0 - специалист
Имам една китайска коса Einhell, на която кордовата глава се разпадна още при второто косене и онзи ден взех една нова Huskvarna - разликата е повече от осезаема. Та въпросната глава беше заредена с накаква корда - жълта, посукана, не знам какъв модел но направо пърлеше..Сигурно с рекламна цел ги зареждат с такава качествена корда, незнам.. но с лекота режеше и доста дебели бурени, които преди това се опъваха на 3 мм китайска корда.
Илчо Илиев - майстор
И на моята глава бяха сложили свястна корда, но беше сива и като прещипана,не беше усукана,но наистина режеше добре,но мноо бързо посвърши,а и аз не погледнах колко бяха сложили..
Иначе главата е супер, нищо общо няма с китайците,а иначе на пазара ''търговците'' им искат почти еднаква цена :axe:
И тъй. Днес я сглобих. http://www.argo-market.com/Products/Details/2551 . Пробвах. Лошото е, че нямам впечатления от други коси за сравнение. Детайлите са изработени повече от добре, няма заусенъци, криви резби, кофти отливки и пр. Всичко си "влезе" точно. В началото и в края валът е на лагери, в областта на снаждането не съм сигурен, просто не погледнах. Редуктора долу е с гресьорка, даже пише на него "Japan":). Само него снимах, но няма смисъл да го качвам, има слайд шоу на сайта. Проверих пластмасите по двигателя, нямаше накъде да стягам. Книжката не съответства много, ако си абсолютен лаик ще те обърка. Има разграфена туба. Съотношението е 25/1000 (аз предпочитам този израз). Подкарах я с масло от Хускварна, знам, че маслата на двата основни лидера се различават само по цвят, а и не е имало препоръки в книжката (освен думата качествено). За разход- не ме питайте за литри/площ, аз се борих с лапад полуизсъхнал и бъз, по-високи от мене, с треви около огради, между глави лози и пр. така че не всичко ставаше само с ляво-дясно, а и се учех и си правех проби. Пробвах и диска и кордата, пише, че кордата е автоматична, ако се скъса и удариш главата в земята трябва да се отпусне сама като я удариш , аз два пъти я късах, но това не го знаех. Имах по малко от кило бензин, второто зареждане беше с около 300 ml, издуха ги за 12-13 минути ламята. Кордата е с кръгло сечение, ф 2.4, не съм много впечатлен. Идва със самарче. До Шумен излезе общо 254 лв. Като цяло съм доволен. Можех да кося още, но здравословно не съм добре тези дни и затова толкоз, косих щото обещах да ви споделя. В събота живот и здраве повече. Пак повтарям, на външен вид отделните детайли изглеждат повече от прилично, занимавам се механика и поддръжка на машини и кофти изработките щях да ги хвана на външен вид-шлици, втулки, притискателни шайби и пр. За тези 30-40 минути двигателя работеше добре, стартира и се държа ОК. Ами това е засега. Инструментите по обслужването ги има, отвертки шестограми и т.н. Не съжалявам засега :). Пряка благодарност изказвам на всички, участвали в темата с полезни съвети до тук.
Да се допълня, гледах сайта, резервоара не е 1,2 l, а 0.65. И по книга тежи 9 и кусур кила, а не 7, вероятно са условности килограмите(пълна, празна, със, без). Не съм я теглил, ама май е 9.
kvd74 - специалист
IvayaM написа:
И тъй. Днес я сглобих. http://www.argo-market.com/Products/Details/2551 . Пробвах. Лошото е, че нямам впечатления от други коси за сравнение. Детайлите са изработени повече от добре, няма заусенъци, криви резби, кофти отливки и пр......... .
Много добър коментар колега,и аз като си купя моята коса ще споделя какво представлява.
До попитам,струва ли си за дам още 38 лв. за 52сс./1,45Кв. моторна коса,вместо 43сс./1,2Кв? Не че са много,но дали ще има реално разлика която ще се усети.
forski - специалист
Не знам при китайците на колко се равняват 43 или 50 кубика, но Хускварната с 24,5куб. и 1,1к.с. си коси без никакъв проблем всякакви терени!
Доста работа е видяла, на доста занемарени терени и въпреки че на моменти се усеща липса или по-скоро нужда от малко повече мощност машината работи перфектно.
В този ред на мисли китаеца дори и с тези 43куб. би трябвало да доста мощен инструмент, ако не ви трябва за някаква много сериозна и тежка работа сигурно и тези 43 ще са достатъчни, a и тегло от 10кг. :?
Ако ви е полезно, тубата за смесване на гориво ми се видя "афиф" както казват по моя край, раздува се и не мери вярно. Който е наливал горива в пластмасови плоски туби, знае как се раздуват. Затова си ползвам моя начин със мярка от сиропи на децата и 0.5 или еднолитрова бутилка. Интерсно ми е, че в темите, които съм чел никой не споменава за разработка. Когато си купувах моторен трион Хускварна, дистрибутура каза да карам по време на разработка с 30/1000 при стандарт 20/1000. Само, че не ми каза колко време е разрабаткота :? . Аз се отплеснах и "разработвах" някъде към 12-15 кубика. (Не ми създаде проблем това). Някой има ли знания по въпроса-разработват ли се двутактови двигатели с промяна на съотношенята?
dpp - специалист
Дайте съвет за читава корда 2.7 /3mm дебелина колеги. Китайката я дават да бачка с 2.4, 2.7 и 3мм. Предполагам 3мм ще е най- добре но ще събере малко. Не знам и каква да търся , до колкото разбрах, квадратната е най -добре май? В Агромаркета имa само на Хитачи -15 метра 10-на лв..Има ли нещо по -изгодно цена качество?
Stefan_62 - майстор
dpp написа:
Дайте съвет за читава корда 2.7 /3mm дебелина колеги. Китайката я дават да бачка с 2.4, 2.7 и 3мм. Предполагам 3мм ще е най- добре но ще събере малко. Не знам и каква да търся , до колкото разбрах, квадратната е най -добре май? В Агромаркета имa само на Хитачи -15 метра 10-на лв..Има ли нещо по -изгодно цена качество?
lov написа:
Stefan_62 написа:
Здравейте момчета, някой използвал ли е тази марка корда. Видя ми се изгодно като цена и си я купих, 87м. за 16.50лв. Така или иначе вече я взех, но ако някой я е използвал поне да каже става ли или не, да знам да се ядосвам ли :-D или не :lol:
Изображение
Нищо не си се набутал кордата си е даже много добра не само от към цена. И аз малко се чудих каква да взема щото на същата цена имаше квадратна само че по 100м ролката. Даже не помня дали тука бях обещал да покажа същата но така си и останах с обещанието. Крордата е жилава и в краищата се разнищва кога бие по камъните и става едни топчици и реже още по добре. С едно и половина зареждания очистих един двор над декар дето беше занемарен още миналата година. Само няколко пъти ми се наложи да я вдявам на ново но освен камъни имаше нападали клони че и парчета тел от едни прогнили асмалъци.
И мокрете кордата с вода преди да косите. По точно топнете цялата глава във вода. Не се слепват намотките вътре една и много по малко се случва да се скъса.На една калпава корда преди се наложи да я мажа с веро за да върви.
Ако намериш купи се от тази, кордата е върха и от към цена и от към здравина и е шестограм, както писа и "lov". Аз вчера я изпробвах на 1дк. лозе пълно с балур до кръста и разни издънки от трънки, с едно зареждане на главата изчистих всичко. Досега все взимах разни маркови, но тази ги бие по всички параграфи. Утре като се върна ще си купя още една кутия ако има още в магазина. Провери в чичо Гугал, гледах я в някъкъв сайт на RTR MAX.
lov - майстор
:) Айде и ти я похвали и стана хит.
При тоя разход не си заслужава човек да се запасява. Ще караш поне два сезона че ще ти и хартиса.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: