нед юни 25, 2023 4:25 pmmiroki написа::
1. При мен беше с вида 1 -500 вата и 1 цол маркуч се пълни за към 10 минути условно и то къс ред около 4м. И поне 5 мин. чакаме да се натаи, като стигне краят. И вардиш с мотиката на къде заминава водата. Вероятно 4 кубика вода заминаваха само за доматите. Няма как да се сравни с 1 кубик поливка на всичко с капково.
@ Taка беше докато баща ми беше жив. Купих к. маркучи и като отида след работа вадите готови. Абе нали ти казах ,че съм взел маркучи .Отг. Аз така съм свикнал . И така днес 32-3 вади утре още толков и.... И дебнене с мотиката и много окопавен на треват,че растеше с минути

Сложих маркучите ,но без мулч - трева пак много на следващата година мулч еднодневен- къса се като тъпчеш по него. Яки треви го пробиват лесно.
После събрах оранжерията - вътре маркучи и мулч геотекстил. Корените по редовете се разминават на 2 та реда. От другата страна са пак разминаващаи , но 3 реда. Средния ред е през 1 корен.
Отводи с ф6 маркуч и капкотделители на гнездата за тикви и цигулки
Навън маркучи и мулч едноденвен. на следващата година тип зебло.
Всичко се полива едновремено с таймер. Помпата е вида 1- вечна /чугунен корпус и турбинка. набивка на 3-4 години смяна за 15 мин.
2, Сега съм на чешма и ще е още по-зле, за това може и да пробвам с един ред само.
С това ежедневно поливане всичко на тиня става. Доматите и сега на 3 дена ги карам. Но в оранжерията имам и краставици и там редовно. Докато беше затворена се пазеше влагата но сега заминава. Дано да се спасят доматите само от прегряването.
@ на водопровод не е рентабилно при тези цени и все ще нарастват.
Тиня и кал нямам - явно много дълго време поливаш - намали времето.
За прегряването - засенчваща мрежа 40 % отгоре, въздуховод ф110 с вентилатор и комин и терморегулатор вкл. вентилатора. Слагам и въртящ се вентилатор в северния край да духа навътре.
Сея от години : Сърцето на Албенга, Р.Гигант, Р.Дар, Волско сърце и Гардел. Навън и Чери продълговато леко марка Аля.
Наесен или напролет , ако намеря поцинковани профили 20х20 м стягам още 1 дълга 6 м. Мислех миналата година , но заради войната изчезнаха поцинкованите профили, а цената на другите стана много висока.