• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Аз пък вземах една ролка щилска корда от безпаричие , щот ми се отвори една сериозна работа ,обаче , кат ме вкараха на местото и се облещих - към декар и нещо сериозен храсталак. :shock: Досега , честно казано , не знаех , че от трънките става дърво :? Та по повод повода , за първи път изпробвах олеото , като храсторез. Добре се справя машината и в интерес на истината , с диск се работи по-добре , отколкото с нож. Вярно , по бързо се захабява , но отката е несравнимо по малък. И си реже като нож.
dpp - специалист
Добре RTR MAX ще потърся - колко мм е най добре ? Оптималната дебелина питам. ПОнеже я дават от 2.4 до 3мм китайката... :?
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Та по повод повода , за първи път изпробвах олеото , като храсторез. Добре се справя машината и в интерес на истината , с диск се работи по-добре , отколкото с нож. Вярно , по бързо се захабява , но отката е несравнимо по малък. И си реже като нож.
Иво на село едно момче коси всичко / трева, люцерна, храсталаци/ само с диск и казва, че с него наистина най-добре се коси. Проблемът му е, че няма предпазител и дано да не направи някоя беля.
ivouz - специалист
Аз, от мята коса Танака съм предоволен купих я с диск(не перка) и досега нямам проблеми .
Даже ми прави удоволствие на високите треви и израстъци .Мисля че, е с някакъв сьединител и като се узори спира но лесно се свиква.И не мисля че е опасна .Проблем е само покрай телена мрежа и големи чукани .
Stefan_62 - майстор
Да се похваля, новата коса вече е факт "STIHL FS 94 CE", извинявай Иво, но Щила наделя над Олеото :drinkers:
ИзображениеИзображение
Сега разбрах колко съм бил далече от истината с моята китайка и колко време съм загубвал да сменям предпазители, да навивам корда и да си късам нервите с нея :-D .
Тук нещата са съвсем други, един оригинален предпазител за /нож, кордова глава и циркулярен диск/, кордата се сменя за около 2-3 мин., валът е твърд, има регулатор за подаването на газ /в зависимост от интензитета на работа/ и най-вече лека и удобна. Остава само да я изпробвам на полеви условия. Ами това е. :drinkers:
dpp - специалист
Stefan_62 написа:
Да се похваля, новата коса вече е факт "STIHL FS 94 CE", извинявай Иво, но Щила наделя над Олеото :drinkers:
ИзображениеИзображение
Сега разбрах колко съм бил далече от истината с моята китайка и колко време съм загубвал да сменям предпазители, да навивам корда и да си късам нервите с нея :-D .
Тук нещата са съвсем други, един оригинален предпазител за /нож, кордова глава и циркулярен диск/, кордата се сменя за около 2-3 мин., валът е твърд, има регулатор за подаването на газ /в зависимост от интензитета на работа/ и най-вече лека и удобна. Остава само да я изпробвам на полеви условия. Ами това е. :drinkers:
Ееее, добре, похвали се, честито!
Ама един инструмент е важно как работи а не как изглежда... :-D
Пробвай и кажи как се представя в полеви условия. Има китайски ментета дето изглеждат перфектно, било часовници, уреди или ел.инструменти, но как се работи с тях ... :razz: и дали стават за работа е друг въпрос..Аз въобще не виждам и как може да се сравнява 900-левова коса с 150-200левова китайка но знам ли.. :?
Честита придобивка, да имам пари и аз знам какво да зема ама май ще се задоволя с китайското чудо.. :roll:
Тани - модератор
Да ти е честита и със здраве да си я ползваш.
Това което си изброил са само второстепенни предимства. Най-голямото удоволстие ще изпиташ при същинската работа - косенето. Тогава вече ще си проличи огромната разлика.
По-голям въртящ момент и бързо реагиране на подадената газ; по-голям откос без да се тормози машината(по-бързо и лесно косене); по-малка или никаква нужда от почивки; и последно, но не и по важност - много по-нисък разход на гориво. Когато се налага косене на много декари на годишна база, то това е по-рентабилното решение, въпреки по-ниската цена на китайчетата. При по-малки площи, почти няма значение с какво косиш.
Още веднъж ти пожелавам здраве, че аз имам и хубава коса и нужда от косене, но вече цяла седмица ми е сецнат кръста :x А се сецна точно на нивата, която бях отишъл да кося и така и не успях да изкарам косачката от колата. :axe:

ПП dpp без да искам съм ти отговорил и на тебе. Просто предположих какви въпроси се въртят в главите на всички.
Stefan_62 - майстор
dpp написа:
Има китайски ментета дето изглеждат перфектно, било часовници, уреди или ел.инструменти, но как се работи с тях ... :razz: и дали стават за работа е друг въпрос..
Благодаря, аз не отричам всичко китайско, убеден съм че имат перфектни машини, а и аз притежавам някой ел.инструменти с китайски произход, които не отстъпват на марковите профи машини. Явно на времето съм попаднал на коса която започна да ми прави проблеми още на първата година, но и аз тогава гледах да мина уж по-тънко но се оказа, че дотук ми излезе колкото една маркова от нейният клас. С времето се научих, че евтиното излиза понякога доста по-скъпо. :partyman:
ivouz - специалист
Добър избор !Честито !
Stefan_62 - майстор
Тани написа:
Да ти е честита и със здраве да си я ползваш. Още веднъж ти пожелавам здраве, че аз имам и хубава коса и нужда от косене, но вече цяла седмица ми е сецнат кръста :x А се сецна точно на нивата, която бях отишъл да кося и така и не успях да изкарам косачката от колата.
Благодаря Тани, дано всички да сми живи и здрави, а на теб лично ти пожелавам по-скорошно излекуване на кръста, че тревата расте като бясна. Тепърва ще разбера за какво става на въпрос, че на село ме чака 1.5дк. двор с трева до кръста. :lol: :partyman:
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: