Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
нед юли 02, 2023 9:55 pmkr1100 написа:
нед юли 02, 2023 8:27 pmmiroki написа:
каишките ги спрях. преди 4-5г пробвах Форесто и го изхвърлих и взех Килтекс. Форестото е прехвалено и има пропуски.
Освен това с каишките като се цопне в морето и край- викам крещя, няма спиране и цоп.

Минах преди 4 г на Некс Гард хапчета.- трепе и бълхите. Преди с Килтекса късна есен като му свърши времето давах Некс Гард и цяла зима няма бълхи .
Аз ги къпах всяка неделя 4-5 пъти поредни нямаше никакъв ефект, като сменях фендона, циперметрин, неостомозан (мисля се казваше едното, ампули, то се справяше до някъде), накрая с айкън щях да ги уморя, повръщаха доста. Бълхите оцеляха. Но не хапеха никой, стояха си само на кучетата. После за зимата взех капки 2 вида, първите не помня, вторите бяха фронтлайн. И от тях никаква полза.
Чак като сложих форестото бълхите ги няма на кучетата. И се пръснаха из двора и тогава почнаха да хапят нас. За една години сега ме налази бълха. Аз съм алергичен. Намерих на едното само една. И напръсках с циперметрин и кучетата само по гърба и в стаите и двора. Едното пак повръща.
Ако торта е Калцинит 200 гр в 10л
Комбинирана гранулирана зеленикаво синя. Натрий, калий, фосфор, но не помня съотношението.
vlax - майстор
Лятна резитба на овошки!

kr1100 - майстор
след беридба - кълцане.
vlax - майстор
ср юли 05, 2023 7:06 pmkr1100 написа:
след беридба - кълцане.
Ти гледа ли клипа до края? Схвана ли?
Хем оформяш корона хем печелиш 1 година.Правиш 2 в 1.
kr1100 - майстор
ср юли 05, 2023 9:14 pmvlax написа:
ср юли 05, 2023 7:06 pmkr1100 написа:
след беридба - кълцане.
Ти гледа ли клипа до края? Схвана ли?
Хем оформяш корона хем печелиш 1 година.Правиш 2 в 1.
А как мислиш? Аз такива джунгли не търпя - изоставена на саморазвитие череша.
......
А днес с циперметрин, че сложих едни каишки на шпаньолите, форесто, Имаха някоя друга бълха и нападнаха мен.
...
Всяка година страдам от бълхи- имам 2 кучета и 3 котки.
Котобаните лежат на южна тераса и са я напълнили с бълхи. Напръсках с циперметрин онзи ден, днес няма нито една. Пръскане след пет дни от предното. Ако поколенията се застъпват, пръскам през ден. Самите котобари са прясно обработени с пипета Фронтлайн. Така и кучетата.
Това нещо не върши никаква работа срещу бълхи. Срещу кърлежи е уникално. Тествах два дни на Тунджа. Шест броя, покатерили се и изсъхнали преди да пийнат кръвчица.
По натам минавам на Килтекс каишки, както и хапчетата които спомена Красьо.
miroki - майстор
чет юли 06, 2023 6:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
......
А днес с циперметрин, че сложих едни каишки на шпаньолите, форесто, Имаха някоя друга бълха и нападнаха мен.
...
Котобаните лежат на южна тераса и са я напълнили с бълхи. Напръсках с циперметрин онзи ден, днес няма нито една. Пръскане след пет дни от предното. Ако поколенията се застъпват, пръскам през ден. Самите котобари са прясно обработени с пипета Фронтлайн. Така и кучетата.
Това нещо не върши никаква работа срещу бълхи. Срещу кърлежи е уникално. Тествах два дни на Тунджа. Шест броя, покатерили се и изсъхнали преди да пийнат кръвчица.
Аз цяла година една бълха не видях някъде, освен на кучетата. И дори не бях ухапан нито веднъж. А те бяха пълни. Сега ми казаха, че след няколко седмици пръскане ще изчезнат и от дворът. Котака замина на сватба и този път не се върна. Та от него няма бъхли.
Преди 5 години бяха нападнали кокошките, тогава хапеха и хората. Тези по кучетата явно са друг модел :)
Фронтлайн и аз потвърждавам не маха бълхи. Този фиприст комбо също не става.
https://petmall.bg/product/fypryst-comb ... 0-do-20-kg
Зимата не можех да ги къпя и минах на капки.
Сега пръскам всяка неделя, но тази няма да мога.
miroki - майстор
Оранжерията издържа вчерашната жега. Не село беше 38 градуса. Тук 34. В оранжерията стана 40. Вентилаторът не тръгна той на 45 го направих. Добре, че имаше лек ветрец.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 07, 2023 9:49 ammiroki написа:
чет юли 06, 2023 6:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
......
...
Аз цяла година една бълха не видях някъде, освен на кучетата. И дори не бях ухапан нито веднъж. А те бяха пълни. Сега ми казаха, че след няколко седмици пръскане ще изчезнат и от дворът. Котака замина на сватба и този път не се върна. Та от него няма бъхли.
Преди 5 години бяха нападнали кокошките, тогава хапеха и хората. Тези по кучетата явно са друг модел :)
Фронтлайн и аз потвърждавам не маха бълхи. Този фиприст комбо също не става.
https://petmall.bg/product/fypryst-comb ... 0-do-20-kg
Зимата не можех да ги къпя и минах на капки.
Сега пръскам всяка неделя, но тази няма да мога.
ФеювитИ от общината пръскат комаритИ веднъж месечно, колкото да мутират и на сякУ пръсканье избуяват бълхи, и те едри и мързИливи кат' комаритИ. Само механика ги мори. Гребен, огън и пинцети...
vlax - майстор
Дайте да направим сравнение как са нещата тази шантава година.Пръскам по схема,моя си, всяка година.Отсъствах за 15 дни,но преди да тръгна напръсках всичко.Сега като се върнах ще пръскам и обмислям кое да пръскам и с какво.
При мен е следното положение в момента на вън/оранжерия нямам/:

- домати добре,само един брой корен досега оня ден го изкубнах и изхвърлих,няма кой да се занимава с горене.Имам леки признаци на мана на единични корени.Има завръз, не е на макс като преди години,но не е и зле,ще има за ядене и някой буркан,ако успея да ги опазя.Откъснах първия домат.Ръгбито и Насладата най-добре се представят като количество за сега.

- краставици добре,за сега.Два пъти бера яко,вкусни са,че ми омръзнаха оранжерийните.Садя Тести грий на Саката,тази година и малко Гергана и Крокодилки,които за втора година не мога да ги докарам, че да ги опитам.От няколко години имам нематода в почвата и приключвам бързо с краставиците.Втора реколта не сея,не стават при мен.

- лук и чесън добре

- тиквички за готвене-брах два пъти по 3-4 бр,но два корена са болни и ще ги изкореня

- праскови добре

- ябълки зле,ще има но едвам стопирах струпясването,опит от 10 години и пръскане като тази година такова чудо не е било

- черешите нямат плод

- сливи -джанките нямат плод
-стенлейте -зле.Надупчени листа и доста плод падна,стопирах ги и ще има за ядене поне

- асми -завръз много.На едното ми место ги почна брашнестата мана,на другото на някои места почват да изсъхват пъшките.

- зелен боб салатен нисък безколов-добре,но първия път от много влага изгни,това е второ садене,скоро ще цъфти.

Това е положението.Колкото толкоз.Не се оплаквам,като гледам комшиите, аз съм добре.Тях няма да ги коментирам.
:partyman:
Последна промяна от vlax на пет юли 07, 2023 1:42 pm, променено общо 1 път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: