Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
чет авг 03, 2023 9:15 amvlax написа:
...
:partyman:
Както писа Миро
https://www.secupro.bg/fotokapani/s1604 ... LvEALw_wcB
Спонсорирам, с условието да ми го пратиш, след като има резултат, но не по късно от края на следващият сезон.
Избери, прати ми линк и офис на куриер за доставка!
Това като компенсация за предния капан.
Не прави абсолютно нищо друго за защита, прави се, че не си забелязал!

Горските така ловят бракониери, а миналата година хванаха и подпалвач.
hidrazin - майстор
Първият път ми обраха ранната ябълка Виста Бела.
Вторият път две праскови.
Третият път от вчера,обрали ми сливата Бляк Стар и то още зелена.
Това в двора ли и има ли ограда (ако са в двора)?
Не знам що ама по-скоро ми прилича на детска работа.
И ние като деца през деня понякога си набелязвахме някоя праскова, ябълка, слива ... но на тротоара и вечер ходехме да си откъснем по нещо.
Е, откъснеш си 3-4 праскови ама см няколко човека... И по 3-4 праскови става цяла касетка. :-D Но никога в някой двор.
P.S. Аз за това на тротоара съм насял асорти - две ябълки, два фиша, вишня, три сливи от два сорта, бяла череша.
Бялата череша е много хубава и е последна, близо до комшията а той има едно много сладко внуче.
Един път ми каза че откъсали малко бели череши за внучето. Казах му да му бере колкото иска и го предупреждавам когато пръскам.
Същото с една едра смокиня на границата ни но в дворовете. Част от клоните влизат в неговия имот и съм му казал колкото успява да достигне, да си бере - и за тях, и за внучето.
Май миналата година видях едно малко хлапе с колело да си къса сливи (от белите) - откъсна си 5-6 , сложи ги отпред в тениската и си тръгна.
А на мен ми стана кеф.
По тротоара за това съм ги насял - някой да си откъсне. Пък и няма какво да ги правя ако всичко роди изобилно.
miroki - майстор
чет авг 03, 2023 8:52 pmhidrazin написа:
Първият път ми обраха ранната ябълка Виста Бела.
Вторият път две праскови.
Третият път от вчера,обрали ми сливата Бляк Стар и то още зелена.
Това в двора ли и има ли ограда (ако са в двора)?
Не знам що ама по-скоро ми прилича на детска работа.
И ние като деца през деня понякога си набелязвахме някоя праскова, ябълка, слива ... но на тротоара и вечер ходехме да си откъснем по нещо.
Е, откъснеш си 3-4 праскови ама см няколко човека... И по 3-4 праскови става цяла касетка. :-D Но никога в някой двор.
P.S. Аз за това на тротоара съм насял асорти - две ябълки, два фиша, вишня, три сливи от два сорта, бяла череша.
Бялата череша е много хубава и е последна, близо до комшията а той има едно много сладко внуче.
Един път ми каза че откъсали малко бели череши за внучето. Казах му да му бере колкото иска и го предупреждавам когато пръскам.
Същото с една едра смокиня на границата ни но в дворовете. Част от клоните влизат в неговия имот и съм му казал колкото успява да достигне, да си бере - и за тях, и за внучето.
Май миналата година видях едно малко хлапе с колело да си къса сливи (от белите) - откъсна си 5-6 , сложи ги отпред в тениската и си тръгна.
А на мен ми стана кеф.
По тротоара за това съм ги насял - някой да си откъсне. Пък и няма какво да ги правя ако всичко роди изобилно.
Евала.
И при нас беше подобно. Само, че вечер ходехме по черешите и тук таме падахме с някой клон върху хорските дувари, пък те отгоре с керемиди. Ставаше мазало. Бяха почнали да си мажат черешите с грес. Да се оцапаме. Но имаше някакви дърти череши, като борове високи и дебели стволове. И това в цялото село. Сега са все кекави.
kr1100 - майстор
От днеска миниатюри.
в от днес най- левия е РГ от другата снимка.
И виждате ли какво чудо си имаме на сокак дето 2 коли не могат да се разминат / снимката лъже за широчина/ Утре наобратно , ако съм първи ще има фото

Прикачен файл

светофар в сокаци.jpg

Прикачен файл

от днес.jpg

Прикачен файл

Розов гигант.jpg
miroki - майстор
Добре, добре. И моите гиганти почнаха. Днеска скъсах 4-5 по 400 до 550 грама. Два оставих за семе, че са си от моите.
25 бурканчета със кетчуп имам вече. Днес набрах още 2 кофи. Но нещо не мързи. Утре ще видя, какво ще излезе от едната.
Много въшки има по краставиците, и пръсках в оранжерията.
hidrazin - майстор
пет авг 04, 2023 9:05 pmmiroki написа:
...бурканчета със кетчуп имам вече...
Получава ли се добре? Я дай рецептата - е, ако не е тайна де.
miroki - майстор
пет авг 04, 2023 9:48 pmhidrazin написа:
пет авг 04, 2023 9:05 pmmiroki написа:
...бурканчета със кетчуп имам вече...
Получава ли се добре? Я дай рецептата - е, ако не е тайна де.
Идеално става. С малки количества. Само да се прибере жената.
Аз съм майстор на лютеницата. Но за сега само 3 пипера червени имам. И два патладжана. Ще почакам още една седмица. Всичко се реже като за салата без никакво мелене и печене предварително. Работа за 20 минути. После се пече в тава час и нещо. Вади се и се пасира. Можеш да си направиш и за всеки път като ти се прияде, както и в бурканчета. Дори съм запечатвал понеже е горещо хлътва капачката, но ги държа без заваряване в хладилник. За зимата ги заварявам.
Има различни рецепти, но аз харесвам тази, като деля всичко на две, че ползвам по-малка тава:
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%8 ... 0%BD%D0%B0
По-късно другата.
gogo7777 - майстор
Ейййй как ме дразните с тия домати нямате си и на представа.
:drinkers:
gogo7777 - майстор
съб авг 05, 2023 11:49 ammiroki написа:

Аз съм майстор на лютеницата.
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%8 ... 0%BD%D0%B0
И аз се барам малко "майстор" :)
Моята рецепта е подобна на твоята с тая разлика, че количеството на чушките е по-голямо от това на доматите и добавям доста магданоз и кило моркови
qrt - специалист
Здравейте , интересуват ме сортове ябълки : „Марлена“, „Бесапара“, „Мартиника“, „Сияна“, „Горана“.Предлагат ги в Института по земеделие – Кюстендил.Някой да е поръчвал от там ?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: