Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
ср авг 16, 2023 10:17 pmmiroki написа:
@ Да беше казал, дадох комшийката да събере падналите ябълки. Тип модернизирана Петровка. Аз си набрах една кофа.
- давам ги в 1 цех и получавам стек като от вино 3л с пастьоризиран сок.
А моите ябълки са късни -Грени Смит, Мерлоуз и "Камчийска синапка" 3 вида.
Сега не стават за нищо - не пускат сок, а крушите са зимни тип Попска- сега сттава за чупене на зъби. Имам 3 смалени на малки /не знам сорта - стар. Едри сочни, но като узреят , а то е след средата на 09м.
@Ашладисах кайсиите със сорт Умберто. Издържал на късни слани уж.
Имах Умберто взета от разсадник край Силистра 2010г. Вървеше добре и беше на капково. Редовно пръскане. Миналата пролет се разлисти и изпадаха листата и взе да вехне. По стъблото никакви белези -напукване, отвори и изсъхна.Есента я извадих с корена добре развит но сух , може заради това и не пусна издънка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет авг 17, 2023 2:00 pmkr1100 написа:
... Вървеше добре и беше на капково. Редовно пръскане. Миналата пролет се разлисти и изпадаха листата и взе да вехне. По стъблото никакви белези -напукване, отвори и изсъхна.Есента я извадих с корена добре развит но сух , може заради това и не пусна издънка.
Запушено капковото ли?
miroki - майстор
Имах Умберто взета от разсадник край Силистра 2010г. Вървеше добре и беше на капково. Редовно пръскане. Миналата пролет се разлисти и изпадаха листата и взе да вехне. По стъблото никакви белези -напукване, отвори и изсъхна.Есента я извадих с корена добре развит но сух , може заради това и не пусна издънка.
А раждаше ли? Че моите все мръзнат и не са родили освен колкото да ги видя. За това искам поне по един клон на 4 те да имам Умберто.
Ябълките са Грени смит, Флорина, Пинова, Пионер, Белголден, Тракийска късна, Фуджи, и старата Стар Кримсон и две петровки едната едра с розови ивици.
За сок щяха да станат нищо, че са паднали.
От Попската правих 3 литра сок миналата година, със сокоизстисквачката. Тази дето ги рендосва и цетробежна, още зелени бяха. Но есента все пак.
От ябълките 10 литра изкарах и малко оцет си направих от сок само. Тази година ще видя, имам много задачи.....
kr1100 - майстор
чет авг 17, 2023 2:19 pmn_a написа:
... Вървеше добре и беше на капково. Редовно пръскане. Миналата пролет се разлисти и изпадаха листата и взе да вехне. По стъблото никакви белези -напукване, отвори и изсъхна.Есента я извадих с корена добре развит но сух , може заради това и не пусна издънка.
Запушено капковото ли?
не - с регулируеми капкоотделители 0-70 л/ч . От ф 15 с маркуче ф 6 и регулируемия.
Те не са толкова проблемни. Минаваш гледаш капе ли не капе ли, мокро ли е. Отвърташ чистиш и си в джаза.
kr1100 - майстор
чет авг 17, 2023 4:08 pmmiroki написа:
..А раждаше ли? Че моите все мръзнат и не са родили освен колкото да ги видя. За това искам поне по един клон на 4 те да имам Умберто.
Раждаше всяка година около 5 см грубо диаметър и то доста.
Аз съм на по ниско -до Бизнеспарка на някогашната ул. Прилеп.. :-D
miroki - майстор
пет авг 18, 2023 6:06 pmkr1100 написа:
..А раждаше ли? Че моите все мръзнат и не са родили освен колкото да ги видя. За това искам поне по един клон на 4 те да имам Умберто.
Що бивша улица. Не съм минавал по нея дори не знаех че бизнес парк има. Мислех за този до Летището.
А моите са на около15 м. Надморска, но сланите там са железни. По поречието на Провадийска. Щом този април падна до -8 и замръзна чешмата, която тъкмо бях раззимил... И 4 кайсии дадоха фира. Унгарската тъкмо цъфна и се запази някой друг закъснял цвят 10 кайсии имаше, другите по една.
Сега са 2 седмици от ашладисването ще трябва да си личи дали са хванати.
съб авг 19, 2023 10:31 ammiroki написа:
пет авг 18, 2023 6:06 pmkr1100 написа:
Що бивша улица. Не съм минавал по нея дори не знаех че бизнес парк има. Мислех за този до Летището.
А моите са на около15 м. Надморска, но сланите там са железни. По поречието на Провадийска. Щом този април падна до -8 и замръзна чешмата, която тъкмо бях раззимил... И 4 кайсии дадоха фира. Унгарската тъкмо цъфна и се запази някой друг закъснял цвят 10 кайсии имаше, другите по една.
Сега са 2 седмици от ашладисването ще трябва да си личи дали са хванати.
Един като цитира цитирайки цитираното на "кестерме"...
...става компот.
Провадийската да не би да се е появила по поречието си?
vlax - майстор
От утре ще се правя на детектив. :-D
Вчера получих камерата от Китай,10 дни доставка,включва и 32G SD карта.
ЦЪК
Трифуне,благодаря за сайта,ама тази ми стъпва на половин пари и е класи над най-евтината в твоя сайт.
Вече я протренирах и настроих,даже и нощно заснемане.Задоволяваме,даже и повече от колкото очаквах за 50 пари.
Сливите ми които останаха още са зелени и необрани,утре ще монтирам.Лошото е че не е малка и нямам подходящо скрито място.
:partyman:

Прикачен файл

2.PNG
съб авг 19, 2023 12:37 pmvlax написа:
........
:partyman:
Дубря дожел, в отбора!
СайтъТ се явява совсем илюстративен, колкото да се покаже що ти е нужно.
Успех в борбата!
kr1100 - майстор
съб авг 19, 2023 10:31 ammiroki написа:
Бивша защото я няма от 1.03.2023 . Ако сис сървайвър тръгни от бул.В.Левски нагоре. После ще разбереш защо е бивша. :mrgreen:
С тия темпове я стане улица за Коледа , я за Великден.
А за Бизнес парк Пчелина не си ли чувал.АТВ та, Тръпкови ...??
Трифон е с лесен достъп - от Аксаково покрай тяхната панорама и излиза над Каменар.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: