• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
angel_ov написа:
Кладенец.
Перфектен си! Малък хидрофор, след него програматора и накрая кран за регулиране на дебита и налягането.В този случай можеш да сложиш и от капковите маркучи с по-голямо налягане и отток.
stiv1961 - майстор
iivanov написа:
angel_ov написа:
Кладенец.
Перфектен си! Малък хидрофор, след него програматора и накрая кран за регулиране на дебита и налягането.В този случай можеш да сложиш и от капковите маркучи с по-голямо налягане и отток.
Да се включа и аз макар, че не разбирам много от тези неща- не може ли вместо скъп програматор да сложи обикновен таймер
Прикачен файл:
images.jpg
images.jpg (5.74 KиБ) Видяна 4220 пъти
да включва и изклюва хидрофора в определено време :?
hidrazin - майстор
Може. Стига да му стига дебита да полива всичко на веднъж. Практиката показва че това много рядко е така. Пък и различните култури изискват различно напояване.
:partyman:
ivanovbg - майстор
Най лесно става с магнетвентили за автоматична пералня и 24 часови механични таймери за всеки вентил. От всеки вентил отива към съответната култура и се дозира индивидуално. Механичните са по 4-5 лева, а един блок с магнетвентили може да се вземе от вторичните. От Перла са 2 или 3 в един корпус. Регулатора на налягането е един - преди тях. Все пак не е проблем така да се настроят , че да не работят всичките наведнъж за да стига дебита.
hidrazin - майстор
Калпава работа е това с вентилите от пералня. Преди на си направя моята система бях решил тъкмо с такива да ги правя и някъде имам събрани от 5-6 перални.
Дебитът им дойде малък за моите нужди - имам да поливам и трева. Освен това са на 230 волта. Това не е добра идея - да смесваш вода с ток. :-D
Разбира се може и да се пренавият на 24 волта за да паснат на стандартните програматори. Ама ще си е цирк и даже не съм си играл да търся как се преизчислява. Има и друг вариант за безопасно захранване - разделителен трансформатор.
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Може. Стига да му стига дебита да полива всичко на веднъж. Практиката показва че това много рядко е така. Пък и различните култури изискват различно напояване.
Прикачен файл:
ScreenShot002.jpg
ScreenShot002.jpg (32.5 KиБ) Видяна 4178 пъти
Честито :)
При мен ще се получи, има няма 150 м2 двор с домати, краставици и малко пипер :)
ivanovbg - майстор
hidrazin написа:
Това не е добра идея - да смесваш вода с ток. :-D
...
Малко не разбрах - ток или вода няма в пералнята :? :partyman:

А за дебита... :? колко време ти пълни пералнята? Принципно едно пълнене е 15-20 литра за по малко от минута. За две минути да са, пак си е 500литра за час. При капка през 30см и 1,4 литра на час би трябвало да стигне дебита за над 100 метра маркуч. При стандартни редове с домати - 10 двойни реда по 10 метра ще напоява един магнет вентил или 100м2 градина.

Говорим за капково, а не за пръскане :partyman:
hidrazin - майстор
stiv1961 написа:
Честито :) ...
Тенкю!!! :prayer: :prayer: :prayer: Хич и не съм забелязал.
ivanovbg написа:
...Малко не разбрах - ток или вода няма в пералнята :? :partyman: ...
Не бъркай електроклапан на 230 волта ВЪВ пералнята с електроклапан на 230 волта в мокра шахта, покрай тръби целите в конденз, на земята в калната пръст и жици виещи се до тях през градината и разни подобни. Двете неща нямат НИЩО ОБЩО !!! За тебе и електротехниката знаем - кондензаторите в контакта и готово. :-D Ей, да не се впрегнеш?
ivanovbg написа:
Говорим за капково, а не за пръскане :partyman:
Сега защо ме караш да се самоцитирам? Казал съм го ясно - Дебитът им дойде малък за моите нужди
P.S. Повярвай, това с клапаните на 230 волта хич не е добра идея.
ivanovbg - майстор
И най добрата идея като се завре в мокра шахта или в калта, нищо не става от нея. В края на краищата трябва поне малко старание и мисъл при изработката на високотехнологично напояване. А цените са повече от приемливи примерно един троен струва 12-13 лева.
По твоята логика и помпите за вода трябва да не са на 230 волта :wink:
Но си има и на 24 и 12 волта такива http://www.eltech96.com/products.php?C=18
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
И най добрата идея като се завре в мокра шахта или в калта, нищо не става от нея. В края на краищата трябва поне малко старание и мисъл при изработката на високотехнологично напояване. А цените са повече от приемливи примерно един троен струва 12-13 лева.
По твоята логика и помпите за вода трябва да не са на 230 волта :wink: ....
Бедна ти е фантазията от кое какво става като се завре в мокра шахта. :lol: Пък и високотехнологично напояване с клапани от пералня.... :prayer:
И за какво някой да дава 12-13 лева за нещо дето ще му върши работа колкото кучето на нивата, като за 30 лева може да си вземе 1 цол истински, на 24 волта, с регулатор на дебита, с възможност за ръчно пускане, с голям дебит клапан???????
http://napoqvane.com/valves/valves_hunt ... 101g-b_24V
Това за водните помпи и клапаните в пералнята окончателно ме убеждава че с електротехниката си на ТИ. Много на ТИ.
P.S. Ако някой реши да си прави такава изгъзица с клапани от пералня, си е на негова отговорност и на ivanovbg. Няма да е по моя препоръка!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: