• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Като избият горните. :-D Всъщност те се махат за да не се маносват от изпаренията.Струва ми се добра практика това да се съчетае с пръскане с медсъдържащ фунгицид.Все пак раните са потенциална врата за болести.
infomar
Искате да кажете, че когато започнат да зреят доматите на даден корен, листата които опират в земята се премахват и непосредствено се пръскат останалите с мед съдържаш препарат? Само тези които опират в земята ли, или и маааа...лко по-нагоре :?
iivanov написа:
Като избият горните. .....
Кои горни? Горните зъби ли :lol: Я покажи на снимка, че нещо се обърках - горни листа.. горни домати... или нещо друго горно? :partyman:
hidrazin - майстор
Листата не трябва да опират в земята. Премахвам всички които опират както и поне следващите след тях. Така не се зашумяват и има вентилация. Листата се премахват като ги натискаш в основата им към стъблото а не да ги дърпаш надолу.
:partyman:
VLADO66 - майстор
Ето нещо интересно за любителите на биоземеделието http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1295.0
iivanov - майстор
Мани ги тия.Скоро ще кажат, че колците на доматите са ядливи и здравословни. Тъй де, щот няма да има нищо друго. :partyman:
MMIel - специалист
Ето как братушките подрязват. Допада ми техният метод. Горе долу по същият начин съм навързал, мисля и така да подрязвам. Не чак колкото на клипа, но и на много други места съм виждал да се махат всички листа под завръзът, след като завръзът спре да наедрява и започне да зрее.
след 4-тата минута започват да обясняват за подрязването.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9rdIevofN70[/youtube]
angelfilev - специалист
MMIel написа:
Ето как братушките подрязват. Допада ми техният метод. Горе долу по същият начин съм навързал, мисля и така да подрязвам. Не чак колкото на клипа, но и на много други места съм виждал да се махат всички листа под завръзът, след като завръзът спре да наедрява и започне да зрее.
след 4-тата минута започват да обясняват за подрязването.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9rdIevofN70[/youtube]
"Не взимай семе от зелени кратуни"! :)
MMIel - специалист
Аз самият съм все още куха кратуна и е хубаво да се обосновеш с две-три думи къде е гршката на братушките, че от толкова четене и аз незнам какво да правя вече :rolleyes:

Всъшност по друг повод пиша в темата. Понеже е и за пръскане на зеленчуците. Докато си ровя и се чудя с какво да си уморя листните въшки по доматите попаднах на списък с ПРОДУКТИ ЗА РАСТИТЕЛНА ЗАЩИТА, НЕРАЗРЕШЕНИ ЗА УПОТРЕБА В БЪЛГАРИЯ
Преглеждайки списъка попаднах и на някои парадокси. Например: Конфидор 70ВГ с активно вещество 700г/кг Имидаклоприд не е разрешен вече, а Уорант 70ВГ, който също е с активно вещество 700г/кг Имидаклоприд и с който се канех да си пръскам доматите е все още разрешен. :?
Разгледайте списъка сигурен съм, че повечето ще откриете и вашите препарати. :partyman:
hidrazin - майстор
И какво от това? Някои не са разрешени за употреба поради изтичане на лиценза им за продажба. Пускат се нови препарати (с нови имена) и същия състав.
:partyman:
MMIel - специалист
Дано да е заради лиценза :)
А относно гадините ми по доматите, които оприличавам на прасковена листна въшка - с какво да ги моря? Пробвах с би58(2 пъти), моспилан, актара. Имам Газел, а в агроаптеката ми предложиха Уорант и Нексид.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: