Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
вт апр 15, 2025 9:01 pmkr1100 написа:
Абе не ми се мисли за ябълки и сливи - боря се с тревата .От топлата зима стана висока, а и времето калпаво дъжд, ...
Аз вече второ косене ще довърша днес, че изпусна ли я проле, става тегаво.
Писах ти ЛС.
kr1100 - майстор
вт апр 15, 2025 9:22 pmhidrazin написа:
вт апр 15, 2025 9:01 pmkr1100 написа:
Лоша работа и в Турция са спрели Добер а.
Какъв е тоя Добер? Да не е син на цвят? :?
:partyman:
турския Би 58. Ако не забр. ще го снимам днес
hidrazin - майстор
ср апр 16, 2025 8:50 amkr1100 написа:
А, ясно. Хич не си играй да го снимаш.
Имам си от нашенския ама рядко го използвам. Основно ако се появи попово прасе.
kr1100 - майстор
ср апр 16, 2025 9:44 amhidrazin написа:
ср апр 16, 2025 8:50 amkr1100 написа:
А, ясно. Хич не си играй да го снимаш.
Имам си от нашенския ама рядко го използвам. Основно ако се появи попово прасе.
ОО перфе е за въшки , мори ги бързо. Миналата година се почна с едни разноцветни / прехвърлиха се от розите на съседа/ - бели ,зелени, черни .. Е уморих ги с Добера , бяха налазили черешки и сливи и то докато плода е дребен 5 мм.
hidrazin - майстор
ср апр 16, 2025 8:25 pmkr1100 написа:
ОО перфе е за въшки , мори ги бързо. Миналата година се почна с едни разноцветни / прехвърлиха се от розите на съседа/ - бели ,зелени, черни .. Е уморих ги с Добера , бяха налазили черешки и сливи и то докато плода е дребен 5 мм.
Разбира се, то БИ-58 си е широкоспектърен инсектицид точно за много видове въшки.
С контактно и стомашно действие. Помня го дето се вика от малък. Много реколта е спасил.
Но преди да го забранят хората сякаш го бяха позабравили и рядко го използваха.
И в агро аптеките рядко го препоръчваха. Едното е дългата карантина.
Другото е че смърди на умряло говедо.
Но пък за попово прасе съм го признал. Мятам веднъж семената и край за целия сезон. :-D

Иначе шарени въшки още не съм срещал при мен. Или не съм ги видял...
Но с изменението на климата ще има да се нагледаме на нови зверове.
miroki - майстор
Аз ползвам Тепеки за въшки.
Не че нямам би58 мисля на баер неразпечатано, за всеки случай си го пазя. Още като го имаше го бях спрял да го ползвам.
...
kr1100 - майстор
Копам с ел.Парксайд 1500Вт гнезда за цигулки и тиквички = голем дзвер 20 см Не смея с МТ Б то ,че като не го удържа ще намотае маркуча докато спра. Ама за по 1,5 м2 за каков да се мъча с мотрния.
Обаче студ на почвата. Миналата година отдавна бях набучил тиквички, цигулки, боб и заревица, ама.
Праскови йок, Сливи може би малко.Сега цъфтят ябълки, круши и късни сливи , но пчели няма
hidrazin - майстор
съб апр 19, 2025 8:25 pmkr1100 написа:
Копам с ел.Парксайд 1500Вт ...
Това някаква самобръсначка ли е? :-D
kr1100 - майстор
съб апр 19, 2025 10:23 pmhidrazin написа:
съб апр 19, 2025 8:25 pmkr1100 написа:
Копам с ел.Парксайд 1500Вт ...
Това някаква самобръсначка ли е? :-D
Копае 20 см дълбоко и е лека. За гнезда по 1-1,5 кв.м за цигулки и тиквички няма как с тежката моторна фреза. На ръка с лопата , после буци разбиване ..., а с ел. драскател става като пясък, а и от години хвърлям торф на гнездата . Същото е и в оранжерията обработено от 9 г. , а с моторната трябва да спирам и да чакам да се проветри от изгорелите газове.Хладно време и автоматите държат капандурите затворени и се разчита само на 2 те врати.
Последна промяна от kr1100 на нед апр 20, 2025 9:46 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
Глуми се хидрата :)
Аз от около 5г имам подобна фреза, чешко-китайска и съм доволен. Но важно е редукторът да не се претоварва, тъкмо и аз да не се претоварвам :) Имах стабилна мотофреза, от карловските с дв-л бригс и стратън, но нещо не ми се вързваше напоследък с ЕГН-то и я разкарах.
За тикви+ц-ца правя още есента дупки, пълня с тор и компост и по това време ги сея, всъщност преди седмица ги засях.
Грахът, лукът и чесънът вървят много добре засега.
Христос Воскресе!

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: