Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
Хидра, стига бре.....микроскоп :lol:
Все пак като видиш организъма трябва и да го разпознаеш. Я погледни в месото какви калпазани се кикерят.... :-D
kr1100 - майстор
вт юни 24, 2025 7:31 pmБаш Майсторо написа:
.....Харесах си една една разфасовка 100 мл. Нимазал - бая скъпо м....цата му и едно такова на прах
.....И сега имам един друг въпрос, какъв и колко тор да взема да го разредя в еди кубик бидон с вода малко да ги подхраня чрез капковото?
Остави прескъпия Нимазал. В e bay има масло от Нийм 1l / Разрежда е в топла вода и много бълникане .

втория въпрос може да загазиш със запушване на маркучите/
Купи си торов инжектор , вече не са скъпи и са изравнени с тези от Али то но трябва дебит..
100% разтворими са калцинит/ калциев нитрат - 200-300 гр в 10л вода и се изсмуква за 25-30 мин/ - срещу върхово гниене и магнезиев сулфат.
На по-раненстадий 20-30 капки йод в 10л борна кисвлена / пак в топла вода -до 10гр/. Също и след засяване бледорозов р-р калиев перманганат.
Като поливаш с описаните горе - предния ден вечер не поливаш, сутрин пускаш за 1- мим да се полива , после спираш основния поток и да минава през инжектора. След привършване на р-ра в кофата = 10 мин с вода от основния дял. за промивка на маркучоте.
За инжектора трябва и налягане и поток.
а стига, че мастиката ми се стопли веч.
:partyman:
hidrazin - майстор
вт юни 24, 2025 9:39 pmkr1100 написа:
Купи си торов инжектор ....
Не е ясно дали ще му върши работа.
Примерно при мен торов инжектор НЕ РАБОТИ. Нямам достатъчен дебит... :-D
При моя дебит на поливака не мое да ми засмуче и оная работа. Какво остава за тор... :-D
:partyman:
Баш Майсторо - специалист
Пичове благодаря за съветите, аз съм селско момче и разбирам от някои работи , как съм преценил че е въшка, ми така по розите има много въшка отива и по доматите, може да не съм дал хубав пример че са побелели , ама са клюмнали, не съм сигурен на 100 % че от въшката но предполагам щото я виждам че я има. Сега дали ще ги уморя или подхраня времето ще покаже , важното е да си помагаме ! Не знам може и да стане с торовия инжектор, но по - лесно ми е да напълня бидона с вода и вътре да сипя да се разреди тора и да пусна крана да си тече, бидона е 1000л., колко литра от тия работи да сипя вътре?
Последна промяна от Баш Майсторо на ср юни 25, 2025 12:09 pm, променено общо 1 път.
miroki - майстор
То бива, бива, ама вчера да удари 41 градуса е неочаквано (на ранчото, в града май 36 беше). В събота цял ден 24 градуса, вторник 41.
Добре, че цопнах втора мрежа на оранжерията 2*30% Дано не изпада следващия цвят.
На зле почна годината със студове, сега с горещини.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: