Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
MamaMy - майстор
:2thumbs: Аз съм на принципа, че не трябва много да се глезят защото стават кекави. Друг е въпроса къде ще ги бодеш. Ако са за парника едно, за на вън друго. Моята баба ги сееше в кофички от кисело мляко пълни с пръст от ястъка. Там предварително забърква в една количка пресята угнила тор, пръст и пясък. Прави рамка с 4 дъски и вътре в нея изкопава 10-тина см надолу. Там насипва тази смес още есента за да поникнат семената на бурените. Завива го с найлон като напречно слага през 20см пръчки огънати между дъските на дъга нагоре да държат найлона. Пролетно време вади разсада който вече е станал 4-5 пръста. Оплевява порасналите растения в ястъка, реже дъната на кофичките и ги заравя. Когато е топло отвива найлона да дишат, но ако няма слънце седят завити. В началото малко поувяхват докато се климатизират, но почвата и е позната и бързо се вкореняват. Нататък е ясно. Разсаждане и на открито.

ПП1 Твоите в кофичките отдавна трябваше да са в парника. Щом се налага чак да ги връзваш...
ПП2 А и много рехаво си ги насял. В кофичка има поне по 20 тина семки.
Отработено е във времето, споделял съм многократно. Тия са непредвидени, саморасли. Намери ги преди около месец в градината в топлото време е изникнали.
Та, пръкнали се по никое време, трябва да се спасяват. Така реших.

Предисторята с клипче.
viewtopic.php?f=29&t=59734&start=6310#p1208947
MamaMy - майстор
Някой е препил и е повръщал край оградата :vom:
:-D
Не, в градината, от изгнил домат.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: