Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
ср яну 14, 2026 10:03 ammiroki написа:
Мерси, то ясно, че тези 40 градуса не прощават. Но домати имах повече от краставици.
Вчера мерих в студа -5 навън -5 в оранжерията. На един и същи термометър са двете тела. Такъв с 3 сонди е и мерят едно и също, засичал съм ги. За доматите, като стане ред ще залепям всичко с тиксо пак. За марулите няма смисъл, но явно издиша оранжерията.
..
п.п. Борнакта как се ползва. Имам я че правих едни топчета за хлебарки едно време. Само да я намеря.
Не ти е уплътнена добре. Поликарбонова ли е оранжерията ? При мен разликата е над 5-8 гр.Ц
На врати, капандури съм си играл да цепя Н профил да стане на Ч с дремел. U участъка влиза в поликарбона на врата прозорец, а опашката ляга върху поликарбона на отвора за врата/прозорец.
От вътрешна страна където са пантите - стъклодържател с гумата към врата/прозорец. Където има крепеж за панти / сложил М4 болт и гайка шестограм. С самонарезни се разхлабват от отваряне затваряне/ проходни отвори на стъклодържателя
Ако не стане ясно утре мога да напр. снимки
10гр/10л листа и цветове рано сутрин или късно привечер без поливане./оливане/ на растенията.
При горещо време и сутрин не повече от 5 гр.
Разстваря се първо в топла вода.
Подхранване - чрез торов инжектор китаец - 10гр борна в топла 60-70гр Ц вода под 0,5л. В кофа с 10л вода , 20 капки йод/ става и с изтекъл срок/ За 20мин. кофата е празна.
Утре започвам пълнене на кофички с бъркоч торф, малко речен пясък и перлит и редене на касетките на стелажа ш оранжерията. Ще си имам занимание няколко дни - 240 бр. :-D

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: