• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
Я да питам пак, че не съм много на ти с картофо производството. Казаха ми, че по Родопският край слага ли в браздите за сеене на картофите калиев хлорид, когато сеят картофите. Някой практикувал ли го е, предполагам, че добивът е по-добър при използването му :? Тия дни подготвих мястото да сеитба като предарително разхвърлих малко амониева селитра и супер фосфат преди да го мина с фрезата, предполагам, че ще има някъкъв ефект за бъдещето производство.
hidrazin - майстор
Никакъв калиев хлорид сега. Ако чак толкова държиш е трябвало да го сложиш есента. На компиро хич не му харесва хлора.
По-добре калиев сулфат. То и суперфосфата е трябвало есента ама и сега става.
С амониевата внимавай. Има си норми. Азот над 11 кила на декар и може да не си правиш труда да ги вадиш. :-D
Трябвало е да го внесеш преди засаждането. Сега докато засееш компиро и част от азота ще избяга.
:partyman:
bobko - специалист
Колеги,какво ще кажете за пръскане с калиев перманганат?Скоро чух от хора че било ефикасно.Има ли смисъл от това пръскане? :?
forski - специалист
Един въпрос, подходящо ли е времето за наторяване на овощните дръвчета с комбиниран изкуствен тор?
И още един, с какво пръскате дръвчетата преди цъфтеж?
Svetoslavoff1 - майстор
Аз мисля, че комбинираният се внася наесен и така правя.
forski - специалист
А сега рано напролет с какво торите, интересуват ме изкуствените торове, с оборски не ми се занимава?
bobko - специалист
Амониева селитра.
nikolson - майстор
Казаха ми да пръскам кайсията след прецъфтяването за ранно гниене. Гледам Фоликур на Байер. Мнения и препоръки за него или друг фунгицид.
iivanov - майстор
Krass написа:
http://yonaiko.eu/%D0%A2%D0%BE%D0%BF%D1 ... D0%9F.html
Мда , много е добро! Горе-долу преди седмица пръсках предцъфтежно с него , в компанията на децис и доволно количество акарзин. Въпреки че не е регистриран , топсинът е единствения препарат , който влияе на болестите по чесъна. С него се обезаразяват семена и може да се полива срещу почвени патогени.
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: