Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
ср мар 25, 2026 9:17 ammiroki написа:
Към 4 април дават застудяване. До тогава ще е уж без слани. Аз оранжерията съм сложил половината. Другата чака.
Преди да слагам домати ще пръсна и поликарбона и половината свободна земя със син камък , после ще разхвърля пепел и ще играе ел.фреза. После поливка с лейка с борна киселина 5гр/10л по старателно. После разпъвам новия маркуч и накрая дъртия геотекстил от 2017г с Y отвори за домата и пресяване от кофички.
Само дето ми се мотаят още 20-25 салати и ми пречат, но ще се изконсумират тези дни.
Офф ще трябва да отида и да заредя борна киселина и някой кран оребрен ф16
MamaMy - майстор
Не знам на тези прогнози на синоптиците защо им вярвате. При нас от четвъртък времето е отвратително. Превалява, мрачно и студено. Нищо общо с техните прогнози.
hidrazin - майстор
Тази година май ще закъснея с доматите.
По принцип ги сея директно навън преди средата на април - 10-15-ти вече съм ги набол навън.
Ма тая година гадно време и още не съм изорал мястото за сеене. :shock:
:partyman:
miroki - майстор
То и аз скоро орах есенното. Дори картофите не можах да сея.
Дори имам един ред младо лозе, което не е рязано.... Нямам и телове още и се забавих заради гадното време а е време да се прави първо оформяне.
Мраз няма за сега сякаш. Някъде към 10-11 април дават да има захлаждане но пак над нула. ТАка, че домати ще издържат според мен. Най-вече рила което е малко по-студоустойчиво.
Марулите седят и не растат. Първа година не съм ял от там. Есенни са.
MamaMy - майстор
Вместо да коментирате добре ли е Гошко и как да направим универсална целогодишна кочинка, вие ми се занимавате със неговата храна :-D

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: