• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Е, днес орах двора. Тъкмо дойде приятеля дето ще оре и заваля сняг. Нещо като сняг - едри, плътни парчета от по 5-6 милиметра.
Преди това дъжд на едри и бавно падащи капки, като от лейка. Абе почти искаше да го удари на градушка.
Ама лека и ситна удари леко в северния край на селото.
Иначе кофти. Вече трябва да садя доматите на открито - имам дето станаха по 60-70 сантиметра и вече се канят да вързват. :?
Пък другия ми разсад е гола вода - чак сега ще трябва да го пикирам.
Общо взето тая година не ми е година. :lol:
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
Е, днес орах двора. Тъкмо дойде приятеля дето ще оре и заваля сняг. Нещо като сняг - едри, плътни парчета от по 5-6 милиметра.
Преди това дъжд на едри и бавно падащи капки, като от лейка. Абе почти искаше да го удари на градушка.
Ама лека и ситна удари леко в северния край на селото.
Иначе кофти. Вече трябва да садя доматите на открито - имам дето станаха по 60-70 сантиметра и вече се канят да вързват. :?
Пък другия ми разсад е гола вода - чак сега ще трябва да го пикирам.
Общо взето тая година не ми е година. :lol:
Тя и тая ще е като миналата, ама нейсе! Дано имаме късмет да "къснеме", както казват в с.Кости!
forski - специалист
Колеги моля помагайте, от няколко дена ореха и райската ябълка са в това съсрояние, върховете на ново избилите клончета и листа почерняват и изсъхват, какво е това някой знае ли?
Снимките не са много хубави но имах само телефон, с какво да ги напръскам, имам под ръка Байфидан, Шавит, Топсин и Дитан както и малко Нуреле!?

Прикачен файл

IMG_20150425_150941.jpg

Прикачен файл

IMG_20150425_150935.jpg
ivanovbg - майстор
Задължително отрежи клоните 50см под почернялото и се моли да не се появява. Пробвай всичките. Мисля че трябваше да е меден препарата, но не съм сигурен.

wpw - специалист
Според мен това е поражение от слана. Нищо не прави. Но не съм много сигурен, защото се виждат сякаш и непопарени леторасти.
forski - специалист
Колеги в двора имам още три ореха и 15-тина други овошки на различна възраст м/у 3 и 5 години, само по-този орех и райската ябълка се наблюдава тази чернилка. Интересното е че за разлика от ореха, ябълката е пръскана редовно наред с другите дръвчета! :?
За сега режа засегнатите клонки и махам листата които са започнали да почерняват, довечера ще ударя един Шавит ...
bobko - специалист
пръсни ги със Скор той има и лечебно действие.
hidrazin - майстор
Лечение със живи краставици. :-D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M7T0_xWKmTo[/youtube]

hidrazin - майстор
Мдаааа... Почна сезона. Днес сложих малко домати под агрил.

Изображение

Обаче веднага взеха че поникнаха и едни домати от по 80-90 сантиметра.
Цъфнали и на трета китка. :-D Ще видим и какво ще излезе от тоя "бързо растящ" сорт.

Изображение

Тая година много отрано започнах със слагане на колове, вързване, колтучене... :-D
kuger - майстор
Днес пак ме навести градушка, този път около половин час. Събори ми лука, дали да пръскам против мана?
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: