Купих си днес Куадрис и Верита, сряда ще ги дрогирам пак
доматите. Имам чувството, че май на време ги хванах /ако не беше hidrazin щях да хвана муки
/

petkov_75 написа:И аз да питам що за болест е това!Мисля, че е алтернария!
Прикачен файл:Изображение002.jpgПрикачен файл:Изображение000.jpgСамо стъблата загниват, на листата им няма нищо и като тръгнах да го извадя да не зарази и другите се счупи като сламка.Прикачен файл:Изображение001.jpgПръскани са преди 6-7 дни за мана,но не помня препарата.
Благодаря предварително!
stoianov_n написа:Айде бе колеги.Никой ли нищо не знае......stoianov_n написа:Здравейте.Колеги помагайте, че изпускам доматите....
Занимавам се с градината от 2-3 години и още се уча.Досега ако искате ми вярвайте, но не съм пръскал с нищо и не съм имал проблеми, дори при овошките/само с една слива с листни въшки се ядосвам всяка година/.
Та за доматите, тази година като видях какво става с комшиите, почнах да пръскам през 3-4 дена по препоръка с ридомил голд и скор и един път с топаз останал от асмата.Ефект никакъв.....при мен почнаха да свиват върховете.НО от няколко дни забелязвам нещо което ми прилича на картофена мана...
Въпросът ми е какво е и с какво да пръскам?
Благодаря ви предварително.![]()
![]()
stoianov_n написа:НО от няколко дни забелязвам нещо което ми прилича на картофена мана...Пръскай с това: http://agrokick.com/infinito
iivanov написа:Стоянов, пич, имаш картофена мана.Най лесно се разпознава, като удари плода-става като сварен.Тия плодове ги махай-хаир няма да видиш от тях.Отиди до агроаптеката и искай СИСТЕМЕН препарат за борба с картофена мана, като се съобразяваш с карантината.И гледай още в аптеката, какво пише на опаковката, щот им е през оная работа за твоите домати .За тях важно е да ти продадат нещо.Чети назад темата и виж примерните препарати.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: