• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuger - майстор
Купих си днес Куадрис и Верита, сряда ще ги дрогирам пак :-D доматите. Имам чувството, че май на време ги хванах /ако не беше hidrazin щях да хвана муки :-D /
wpw - специалист
petkov_75 написа:
И аз да питам що за болест е това! :?
Прикачен файл:
Изображение002.jpg
Прикачен файл:
Изображение000.jpg
Прикачен файл:
Изображение001.jpg
Само стъблата загниват, на листата им няма нищо и като тръгнах да го извадя да не зарази и другите се счупи като сламка. :? Пръскани са преди 6-7 дни за мана,но не помня препарата.
Благодаря предварително!
Мисля, че е алтернария!
stoianov_n - специалист
stoianov_n написа:
stoianov_n написа:
Здравейте.Колеги помагайте, че изпускам доматите....
Занимавам се с градината от 2-3 години и още се уча.Досега ако искате ми вярвайте, но не съм пръскал с нищо и не съм имал проблеми, дори при овошките/само с една слива с листни въшки се ядосвам всяка година/.
Та за доматите, тази година като видях какво става с комшиите, почнах да пръскам през 3-4 дена по препоръка с ридомил голд и скор и един път с топаз останал от асмата.Ефект никакъв.....при мен почнаха да свиват върховете.НО от няколко дни забелязвам нещо което ми прилича на картофена мана...

Въпросът ми е какво е и с какво да пръскам?
Благодаря ви предварително.
:hilfe: :hilfe: :hilfe:
Айде бе колеги.Никой ли нищо не знае......
ivanovbg - майстор
stoianov_n написа:
НО от няколко дни забелязвам нещо което ми прилича на картофена мана...
Пръскай с това: http://agrokick.com/infinito
Johny - майстор
Отдавна се замислям. Не ви ли се струва, че станаха прекалено много болести по растенията. То и по хората, но сега сме на тема растения. Преди няколко години пръсках лозето СРЕЩУ сивото гниене /не помня с какво/. Резултатът беше сякаш бях пръскал ЗА сивото гниене. Случайно ли е това? Едно време не пръскахме, а зеленчука беше превъзходен...
А гледай тук какво става : Фермерът, който победи Монсанто
nikolson - майстор
Охо, Пърси Шмайзер. Откога поствам неговата история, когато стане дума за ГМО. Даже преди десетина години беше идвал да изнася лекция по темата в Шератон. Човекът е посветил остатъка от живота си да разобличи Монсанто, след като са съсипали създаваното от поколения в семейството му-техни, фамилни сортове рапица.
iivanov - майстор
Стоянов, пич, имаш картофена мана.Най лесно се разпознава, като удари плода-става като сварен.Тия плодове ги махай-хаир няма да видиш от тях.Отиди до агроаптеката и искай СИСТЕМЕН препарат за борба с картофена мана, като се съобразяваш с карантината.И гледай още в аптеката, какво пише на опаковката, щот им е през оная работа за твоите домати .За тях важно е да ти продадат нещо.Чети назад темата и виж примерните препарати. :partyman:
stoianov_n - специалист
iivanov написа:
Стоянов, пич, имаш картофена мана.Най лесно се разпознава, като удари плода-става като сварен.Тия плодове ги махай-хаир няма да видиш от тях.Отиди до агроаптеката и искай СИСТЕМЕН препарат за борба с картофена мана, като се съобразяваш с карантината.И гледай още в аптеката, какво пише на опаковката, щот им е през оная работа за твоите домати .За тях важно е да ти продадат нещо.Чети назад темата и виж примерните препарати. :partyman:
:prayer: :prayer: :partyman:

Благодаря ти, кратко точно и ясно обяснено...
gogin - специалист
Значи аз пръскам с ШАМПИОН ВП и нямам никакви проблеми. Пръсках с Ридомил Голд никакъв ефект. Сприятелих се с е дин от агро аптека и пича ми каза не се занимавай с надпис ридомил това са вещества вкарани в бг през 198и и сега ги предлагат защото печелят по-вече от 100 процента. имах две асмички пръскани с ридомилд е уманиха се. напръсках ги с шампион сега са живи, плододават и им се радвам.
относно засаждането на домат от баба знам , че домат у леха си е чудо как съществува. и от нея знам че домат се сее до лехата,а лехата е за хранене( поливане). това знам така го правя и затова хората които съм научил са благодарни :drinkers:
gogin - специалист
аз пръскам листото стои зелено пръскам с шампион листата стоят на капки. вали дъжд изсъхне пак си личат капките
вие си мислете :partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "помощ за домати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: