• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kuuuuuul - майстор
Трева е и се поливаше редовно.
big_death - специалист
От там ти идва и проблема - късно зреене , и проблеми с мана и съхнене(мухъл) на гроздове.
kuuuuuul - майстор
Можели да разясниш какъв е проблема :?
big_death - специалист
Ами влагата е враг номер 1 на лозята , т.е. по възможност ако е асма от долу да няма растителност за да не бие влагата във лозата , и ако може да е проветлива ! От редовното поливане идва и трудното зреене на плода , което трябва да се прекрати към средата на август ! Под моята асма е бетонирано , и жена ми често иска да мие колите отдолу , но аз и забранявам защото веднага удря в шумата и се разболява ! За добро гледане и да не разболяваш лозите трябва редовно пръскане през 15 дена като се започне от април , и се завършва 20 дена преди гроздобрер със метилтопсин! Лозарството не е проста работа , ама се иска и мислене . Един от големите фактори за добра реколта е също и резитбата от която 80% зависи и гроздобера .
hidrazin - майстор
Към 15-20 август напояването на асмите трябва да спре за да могат да узреят. Освен това влагата е предпоставка за загниване на гроздовете. И аз имам над райграса 50-60 квадрата асмалък и в средата на август силно разреждам поливките. Гледам да балансирам - хем да може да узрее гроздето, хем да не умре тревата. :-D
:partyman:
stonesour - специалист
почнахте ли ги лозите? :-D
вчера беше сухо и сравнително топло, съседите ги бяха оправили техните и се изкуших.
опатках единия от трите двора. другите два остават за следващия уикенд.

гледам ще пада температурата следващите 2-3 дни под нулата ... ама не ми се верва да измръзнат, все пак са асми?!

сокодвиженето не беше тръгнало.

Прикачен файл

DSC_0536.jpg

Прикачен файл

DSC_0550.jpg

Прикачен файл

DSC_0548.jpg

Прикачен файл

Untitled.jpg
kapanec - специалист
Добре си ги орязал ,няма им нищо март няма толкова студени дни че да измръзнат. Моите ги орязах на 08.01.14г за първи път ги рязах толкова рано пък да видим
докера - специалист
То , както е тръгнала годината , ще берем лозя и асми към средата на август ....
Моите лози започнали да надуват пъпките вече .....

Прикачен файл

2014-02-23_11-37-33.jpg
neno1881 - напреднал
И аз днес ги орязах асмите, не беше тръгнало сокодвижението.
Stefan2000 - специалист
Да, и при мен така. За първи път режа и не плачат. При толкова мека зима. На 750м. н.в. съм.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Подрязване асма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: