• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ivanovbg - майстор
hidrazin написа:
И за какво някой да дава 12-13 лева за нещо дето ще му върши работа колкото кучето на нивата, като за 30 лева може да си вземе 1 цол истински, на 24 волта, с регулатор на дебита, с възможност за ръчно пускане, с голям дебит клапан???????
Ми например защото чешмата в двора му е с половин цол тръба и цола дето го препоръчваш само ще е по твоя препоръка, а няма да може да се ползва с пълната му функционалност. А и още колко причини могат да се насукат...

Както и да е. Аз докато не почна да правя нещо си лялям безпризорно, но почна ли, се съобразявам с каквото имам и го правя както си искам, не търся чужди отговорности :wink:
:partyman:
angel_ov - специалист
Механичен е моя,с нещо като моторче което завърта механизъм .
И как е?
Работи ли на ниско налягане?
angel_ov - специалист
iivanov написа:
angel_ov написа:
Кладенец.
Перфектен си! Малък хидрофор, след него програматора и накрая кран за регулиране на дебита и налягането.В този случай можеш да сложиш и от капковите маркучи с по-голямо налягане и отток.
Това да, но проблема е, че вилата се намира в гората (пущинака) и спирам тока когато не съм там за да не стане някой сакатлък.
moreno - специалист
angel_ov написа:
Механичен е моя,с нещо като моторче което завърта механизъм .
И как е?
Работи ли на ниско налягане?
НЕ работи-тече като ракия.На водопровода няма проблем.Ще го снимам да видите механизма-просто си му трябва налягане.
Stefan_62 - майстор
angel_ov написа:
И как е? Работи ли на ниско налягане?
Твоят програматор ако ти е наличен /моите ги очаквам да ми ги изпратят/ защо не пробваш да го закачиш към някой бидон с кран и да кажеш има ли ефект. А и ако направиш една проба да го нагласиш да отвори без да има налягане дали няма да сработи, просто за проба. Все пак в един тон цистерна си има някъкво налягане на водата. Пробвай ако ти е наличен. Щом механичните отварят с моторче предполагам, чи и електроните ще са на същият принцип.
Stefan_62 - майстор
moreno написа:
НЕ работи-тече като ракия.На водопровода няма проблем.Ще го снимам да видите механизма-просто си му трябва налягане.
А на какъв съд и с колко вода го изпробва :?
angel_ov - специалист
Stefan_62 написа:
angel_ov написа:
И как е? Работи ли на ниско налягане?
Твоят програматор ако ти е наличен /моите ги очаквам да ми ги изпратят/ защо не пробваш да го закачиш към някой бидон с кран и да кажеш има ли ефект. А и ако направиш една проба да го нагласиш да отвори без да има налягане дали няма да сработи, просто за проба. Все пак в един тон цистерна си има някъкво налягане на водата. Пробвай ако ти е наличен. Щом механичните отварят с моторче предполагам, чи и електроните ще са на същият принцип.
Тази седмица като отида на вилата ще го закача на един 100 литров да го пробвам.
hidrazin - майстор
Stefan_62 написа:
... Щом механичните отварят с моторче предполагам, чи и електроните ще са на същият принцип.
Сори ама [-X
:partyman:
moreno - специалист
Stefan_62 написа:
moreno написа:
А на какъв съд и с колко вода го изпробва :?
Бидон-над 300 литров,няма разлика дали програматора е директно на него или е 2 метра под нивото му.Клапана си отваря,но струята е малко по едра от косъм. :shock: И дума не може да става да надуе маркучите и да направят капка.А директно от бидона си поливах цяло лято.
Stefan_62 - майстор
ivanovbg написа:
Крана е на принципа на магнет вентила. Пружинките са слаби и затова искат малко налягане, но си искат
Хайде пак да разлая пак кучетата :lol: , че нещо все не ми е ясно :? . Така принципа на работа разбрах е като на магнет вентил, пружинките /които явно затварят клапана/ са слаби и им трябва някъкво минимално налягане за да отворят когато е програмирано поливане. А какво го държи този клапан здраво затворен когато не се полива, а системата е под налягане от чешмата. Питам за да разбера примерно с някой доработки по таймера дали не може да се направи да пропуска вода и при почти нулево налягане.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: