Първо,тази "фрезичка" работи от 40см,до 1,05м ширина включително,а ако двигателите ви са до 6.5 к.с. китайци,нейния двигател не е по-слаб.Второ,тя се завърта буквално "на място" докато фрезоваш и окопаваш,а не и трябва метър място за да обърне от ред в ред,например.И трето,не се налага да си Рамбо,за да работиш с нея,а това е най-важното,защото не е ли четири колесна машината аз му викам орташка работа.Т.е.-работиш и ти с нея.Така че,ако не гледам поне декар и половина-два от една и съща култура,ако не ми се налага няколко часа да извършам една и съща операция,аз по-голямата машина няма и да я изкарам от гаража.Иначе съм почти 1.90 и къде 110кг,но по си ми е добре с една ръка да я насочвам и тя да си бачка,не аз....Ето я и другата,с чисто нов 6.5 к.с двигател,но-освен да я боядисам,май друго в близките години не съм свършил с нея.Тя дърпаше и автомобилното ремърке навремето,с три бидона джибри я подкарваше стария,но не искам да съм аз на "волана"!Баща ми и ореше с нея,но освен да издуха стария двигател,друга полза не видях.Един декър,с плугче 12-15см,познайте колко пъти и колко време се обикаля.....Така че най-добре е и с двете,но голямата смо ако някой има голяма работа за нея.Иначе си е излишна мъка!
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav
- майстор
129 мнения в "Дайте съвет за мотофреза до 1000 лв ?????"
Stefan_62
- майстор
Не мога да разбера защо когато някой се обърне за съвет за закупуване на някъква техника, веднага се започват да се дават съвети как е по-добре да си вземе нещо по-голямо и по-мощно и темата веднага преминава в спор за качествата не едните и другите машини. Ми той колегата ясно е написал, че търси "фреза до 1000лв.", а не мотоблок или трактор. Вместо да се даде мнение за качествата на различните видове фрези и да се ориентира човека, ние започваме да обясняваме, че "нашата" техника е най-добра. Ами то е ясно, че тракторите и мотоблоковете са по-мощни и по-рентабилни от фрезите, но не и за селски двор от порядъка на 1-2 декара. Друг е въпроса ако се обработван 4-5 дк. празна площ там вече е по добре с по-голяма машина. В един двор освем зеленчуци има и дръвчета, някъде и лозе, а какво е по-удобно и рентабилно от една фреза да се обработват. Това си е мое мнение, всеки си има виждане по въпроса. Аз с моята фреза вече 10-на години обработвам два двора /по 1.2дк. и 2.5дк./ + 0.800дк. лозе на полето и ми върши чудесна работа.
Илчо Илиев
- майстор
Стефко, приемам лично упрека ти и ще ти отговоря, макар,че поне 2 пъти по-горе написах кое и защо...
Колегата пита за фреза, добре, но иска да я ползва едно за голяма площ, която и да оре,а и за влекач на ремарке...
Та в тази връзка си позволих и аз да изкажа моето мнение, а то е,че с тези фрези(китайските) ще е малко трудно да оре,а за транспорт ,особено с голямо ремарке не е препоръчително...
Както знаеш, аз имам и мотоблок и мотофреза и смятам,че поне малко имам представа от нещата,а не да си хваля машините....
Бъди Жив и Здрав!
П.п. Много колеги се отказаха да пишат,макар да знаят доста неща, замисли се защо
,но и аз май ще спра даже и да чета...
Колегата пита за фреза, добре, но иска да я ползва едно за голяма площ, която и да оре,а и за влекач на ремарке...
Та в тази връзка си позволих и аз да изкажа моето мнение, а то е,че с тези фрези(китайските) ще е малко трудно да оре,а за транспорт ,особено с голямо ремарке не е препоръчително...
Както знаеш, аз имам и мотоблок и мотофреза и смятам,че поне малко имам представа от нещата,а не да си хваля машините....
Бъди Жив и Здрав!
П.п. Много колеги се отказаха да пишат,макар да знаят доста неща, замисли се защо

Stefan_62
- майстор
Илчо Илиев написа:Стефко, приемам лично упрека тиИлчо, както писах това е мое мнение, а не упрек лично към някого и ако се чувстваш засегнат приеми моите най големи извинения

Илчо Илиев
- майстор
Stefan_62 написа:Приемам извиненията ти Приятелю!!!.Илчо Илиев написа:Стефко, приемам лично упрека тиИлчо, както писах това е мое мнение, а не упрек лично към някого и ако се чувстваш засегнат приеми моите най големи извинения![]()
![]()
![]()
. Въпросът е, че в един момент темите преминават в спор кое е по-добро и кое по-качествено. За два декара площ една хубава фреза върши идеално работа /и не всичко е китайско/, а и ще тегли и ремарке. Ако е за едно оране на два декара /даже в момента и един/ и заради едно ремарке /което няма да се използва всеки ден/ аз лично не бих затворил пари за нещо което ще го използвам няколко пъти в годината. Пак казвам това си е мое мнение и нищо лично към никого.
Обаче, всичко е китайско,макар да пише какво ли не....,а останалото е мнооооооого скъпо, далеч от тези заветни 1000 лв.
Остава варианта на руско, те може да правят кютюци,но са възможно здрави...

Stefan_62
- майстор
Илчо Илиев написа:останалото е мнооооооого скъпо, далеч от тези заветни 1000 лв.Остава варианта на руско, те може да правят кютюци,но са възможно здрави...Така е приятелю, но когато търсиш фреза хем да ореш и да ти тегли ремарке ще трябва да надхвърлиш малко бюджета със 200-300лв. Но реално погледнато за 1000л. не може да си вземеш нито мотоблок нито тракторче.

iivanov
- майстор
Stefan_62 написа:+1и за двете мнения.Но и руските не са евтини. Фреза нева отива на 1200-1300, мотоблока с базовия руски двигател е на1900.Мотоблок беларус може да се намери само втора ръка и ако го намериш за 1000, значи ти правят подарък.Ама в днешно време кой подарява?Илчо Илиев написа:останалото е мнооооооого скъпо, далеч от тези заветни 1000 лв.Остава варианта на руско, те може да правят кютюци,но са възможно здрави...Така е приятелю, но когато търсиш фреза хем да ореш и да ти тегли ремарке ще трябва да надхвърлиш малко бюджета със 200-300лв. Но реално погледнато за 1000л. не може да си вземеш нито мотоблок нито тракторче.

Тема "Дайте съвет за мотофреза до 1000 лв ?????" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература