• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
С тия кубици трябва да е голяма хала.С корда тройка не трябва въобще да се задъхва.
Илчо Илиев - майстор
bulhomes2 написа:
Илчо, ако искаш изчакай малко. Заръчал съм си тази - http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... 1%80%D0%BA от един градски. Но другия месец ще докарва. Хубаво е да има и някой с доказан хасковски китаец, че да ги сравняваме. Дотук виждам само, че е с по-голяма кубатура, пише Германия и със сигурност идва от там. Продавача твърди, че била значително по-добра от тях, не чак като марковите, но с ниво над хасковските.
Веско, аз определено ще изчакам, по финансови причини...и ще следя как са минали тестовете на "германката"...
И аз смятам,че това, което предлага този търговец си е германка, но с дръпнати очи...просто няма как да дойде до тук за 200лв и да е нещо различно от хасковските,а за кубиците и особено за конете...е няма как да стане..
Говорих с един приятел, който ползва от китайските и е доволен за сега,само кордовата глава е сменил директно, взел на Хускварна и вече няколко год. си коси без грижи...
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Я някой да сподели защо сменяте главата за кордата на китайките.На няколко места срещнах такива мнения,не само в този форум.Не че съм работил много с кордата ,но съм я сменял няколко пъти и се справял перфектно.Никакви проблеми не ми е правила.Миналата пролет си купих китайката,отидох си на село и и взех акъла от работа ,и с ножа и с кордата,то 4 дк. двор.Беше останало около 10 квадрата когато нещо си смени звука.Както е гаранционна я разглобих и се оказа че лагерчето на биелата е ролково и е блокирало.Затворих я и като се прибрах направо в Кауфланд (от там я взех) взеха машината и ми казаха че ще е готова в рамките на месец защото сервиза е в София.След две седмици ми се обаждат да си я взема.Отивам и отварям кашона,и какво да видя цялата машина в черно горяло масло.тези хора както са я пипали,без да я избършат без нищо абе сякаш са я ремонтирали във "Факултета" калайджиите.Нещо ме зачовърка и реших на място да дръпна въженцето няколко пъти.Не се получи нищо,даже и не мръдна.Това ме вбеси и заявих да ми сменят машината,имаше доста разправии дойде един от управителите и пред него отворих пластмасовия капа и какво беше всеобщото учудване,маховика за охлаждането и подаването на искрата беше на две парчета и това е машина която идва от ремонт.Тогава вече ми дадоха нова машина и си работи до сега.
Според мен машината се скапа защото ползвах БГ масло ЛТ 2 Т и може би не е мазало и охлаждало както трябва.Сега ползвам от скъпото и няма проблем.

bulhomes2 разгледах онлайн магазина на Хасково,това което предлагат е идеално,самар,шлем с антифони и предпазна маска,че само тези два аксесоара струват колкото машината.А и нейните параметри са добри.Предлагат две модификации със цял прът и със разглобяем,вземи си с разглобяем дали от Хасково или от Германия.По лесен е за транспорт.
lov - майстор
Пластмасата на кордовите глави на китайчетата е някаква отврат. Страшно трошлива а и самата конструкция измислена да се чупи. Например палчето което трябва да заключва капачката е толкова тънко че първо заминава то накар че не би трябвало. А тези резервните глави които се продават са още по зле. До сега съм поломил 5-6 такива докато на края не си взех по препоръка на колегата една универсална но не съм я тествал още защото малко преди това купих една друга и за сега карам все още с нея.
И недей да наливаш никога повече български масла те не са за такива обороти.
Защитни маски и антифони има и в магазинчетата по левче на ниска цена. Хайде за маските може и от някой магазин за работно облекло да се надяваш че заради малко по високата цена са по качествени.
Предпазните средства с такава машинка съвсем не са за пренебрегване. Винаги ползвам ботуши и дебели гащи. пробвал съм само със очила но не си е работа шлема върши прекрасна работа. За антифоните мога и без тях не ми пречи но сега оценявам на стари години че на времето е трябвало да ги ползвам.
angel_ov - специалист
Смених я с универсална от Практикер. Ами огромна разлика, по-малка, по-лека с лекота отпуска кордата и не твари мотора.
bulhomes2 - майстор
Алцек и lov, можете ли да снимате как работи хасковката? И то ако може на максимална натовареност (идея нямам каква може да е). За да имам база за експерименти с германката.
al4o - специалист
Някои може ли да снима как точно се закрепва предпазетиля,на хасковският вариант?Предварително благодаря :)
Георги Иванов(алцек) - специалист
Е аз не знам моята дали е Хасковка,както писах по-горе я купих миналата година от Кауфланд.Но като гледам снимките от едно котило са.А за запис на максимално натоварване,ще се постарая тези дни да направя.
bulhomes2 - майстор
Колко пари беше в Кауфланд? Щото хасковските нямат хич гаранция, а както се знае и вижда в случая при теб - гаранцията си е благодат за тез боклуци.
gibson58 - специалист
До тук разбрах 2 задължителни неща при ефтинджосите.
1.Гаранция ,колкото повече ,толкова по-добре .
2.Само скъпо и марково масло.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: