• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dadko - майстор
Andri01 написа:
Да,по мое време !?!? :) се казваше миниум.Беше ярко червен,"оловен" миниум.Продаваше на прах и се правеше течен,мисля с разредител или АМБ.
Да, по мое време го смесвахме със сух бронз и правехме бомбички. с камъчета, сместа и обвити в тиксо... Не ви съветвам да го правите, тъй като е доста опасно. Но то пък къде ли ще намери човек сега сух миниум и сух бронз???

И за да не съм офтопик- и аз ползвам зелената пласмасова мрежа като на снимката по- горе за краставички. За доматите- на всеки корен- дървен кол. Имам такива от акациево дърво, които се ползват вече над 10 години.
hidrazin - майстор
dadko написа:
...Но то пък къде ли ще намери човек сега сух миниум и сух бронз???...
И двете ги има и се продават. Миниум все още използвам и скоро купувах. Сега остава да се наканя и да подкарам асмалъка. :-D
Дървените колове отдавна ги забравих. Писна ми с това острене. Заемат много място, тежат ...
:partyman:
dadko - майстор
hidrazin написа:

Дървените колове отдавна ги забравих. Писна ми с това острене. Заемат много място, тежат ...
Аа, слагаш, слагаш колове! Само, че... ..... на пипера ;-)
kuger - майстор
dadko написа:
hidrazin написа:

Аа, слагаш, слагаш колове! Само, че... ..... на пипера ;-)
Той тогава и стълба ползваше при брането :-D
Момци, да ви питам, кога най-рано мога да пръскам новозасадени домати и пипер?
Stefan_62 - майстор
kuger написа:
Момци, да ви питам, кога най-рано мога да пръскам новозасадени домати и пипер?
Аз ги пръскам поне две седмици след засаждането и то профилактично, но с препарат който не е на медна основа /чувал сам, че препаратите на медна основа забавяли растежа/. Иначе основното пръскане започвам когато започнат да завързват плод или ако се прояви признак за някъкво заболяване. Но това си е моя практика /и досега не съм имал проблеми/.
kuger - майстор
Питам, защото от години при пипера, засаден и тъкмо прихванал се, му загнива връхчето. Пак се оправя, но губя време от забавения растеж.
kr1100 - майстор
Andri01 написа:
7м. -4,90лв зелената ,ширина 1,70м.,от магазин до пазара във Варна. .
Значи Хидразин може да е спокоен , аз купих 15м за 10 лв и нещо.
Офф - за грубда - има бързосъхнещ бял или почти бял кутия омколо 4,80 лв.
А относно за коловете бях намерил обява за бамбукови ф14/16мм връзка 250 бр за около173 лв.
kuger - майстор
Това е мрежата. За жалост е дефектна, а останалото количество е нагризано от плъхове.
Прикачен файл:
DSC00118 (760 x 570).jpg
А това е градинката ми
Прикачен файл:
DSC00119 (760 x 570).jpg
Прикачен файл:
DSC00120 (760 x 570).jpg
nv952 - майстор
kuger написа:
Това е мрежата. За жалост е дефектна, а останалото количество е нагризано от плъхове.
Прикачен файл:
DSC00118 (760 x 570).jpg
Най накрая някой снимка и от теб :-D
Прибрах се преди няколко часа и снимки няма :sad:
Обаче утре като се връщам (от село варна :lol: ) ще мина да направя няколко :roll:
мрежата пристигна обаче тия дето я пращаха не знаели дните когато куриерите изпълняват маршута към село и затова я пратих в офиса в който получавам по принцип.
До тук бива ...да ама не. :|
Едни въшки или кви дяволи ми налазиха едната череша и две парсковки които бащичко ги бодна. :x
Пръсках ги с Би 58 и ще изчакам да видя как ще се отрази. :)
Кугер-Що не си бутна мрежата в една тенекия и мишки няма да могат да стигат до нея.
Тая година много мишки се явиха при мен и при съседите ...ама ги лекуваме с брашно и гипс (смесено но само суха смес)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Завъдете котки бре. Тъкмо сега се раждат. Милваш го, мърка ти, лежи в пипера, храниш от време на време, а мишки нямаааа
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "Моята градина (Въпроси за зеленчуци,овошки и други)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: